Πέμπτη 2 Σεπτεμβρίου 2010

Η ταινία "Ταξίδι στο φεγγάρι", σε σενάριο του Λόρκα, θα προβληθεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα στις 24 Σεπτεμβρίου

6:22 π.μ.

Το μοναδικό σενάριο για τον κινηματογράφο του μεγάλου ισπανού ποιητή Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα, το "Ταξίδι στο φεγγάρι", θα προβληθεί, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, στις 24 Σεπτεμβρίου, παρουσία του σκηνοθέτη του Φεδερίκο Αμάτ, στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς,σε συνεργασία με την Ισπανική πρεσβεία.

Το σενάριο που έγραψε ο Λόρκα το 1929, κατά την παραμονή του στη Νέα Υόρκη, παράλληλα με την ποιητική του συλλογή "Ο ποιητής στη Νέα Υόρκη" κι ενώ ο διάσημος σκηνοθέτης Λουίς Μπουνιουέλ την ίδια εποχή γύριζε τον "Ανδαλουσιανό σκύλο", δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην μεγάλη οθόνη έως το 1998, όταν ο Φερνάντο Αμάτ, διάσημος καταλανός ζωγράφος, χαράκτης και σκηνογράφος, ανέλαβε το τολμηρό εγχείρημα, με την υποστήριξη του Ιδρύματος Λόρκα.

Το νεωτεριστικό κείμενο του Λόρκα, μέσα από μια σειρά 72 εικόνων - σύμβολα και εικόνες που παραπέμπουν στους σουρεαλιστές της εποχής, Νταλί, Μαξ Ερνστ, Μπουνιουέλ - χωρίς σενάριο και πλοκή, ανάμεσα στην ποίηση, τη ζωγραφική και το μεγάλο ενδιαφέρον του Λόρκα για τον κινηματογράφο, είναι ένα μεταφορικό ταξίδι για την εξέλιξη του ανθρώπου από την παιδική του ηλικία έως τον θάνατο.

Ο Αμάτ υλοποίησε το "Ταξίδι στο Φεγγάρι", σε μια ταινία διάρκειας 19΄, επενδύοντας την ταινία του με μουσική, χορό και δικά του σχέδια.

Το "Ταξίδι στο φεγγάρι", του Φ.Γκ.Λόρκα κυκλοφορεί στα ελληνικά, σε μετάφραση Βασίλη Λαλιώτη.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top