Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Αφησαν τα όργανα, έπιασαν τους τενεκέδες

10:06 π.μ.


Stomp

Ρυθμική κίνηση και κωμωδία από τους Stomp, που έρχονται ξανά στην Ελλάδα


Ξεχάστε τα συμβατικά όργανα μουσικής. Οι περίφημοι Stomp έρχονται για μία ακόμη φορά στη χώρα μας αποφασισμένοι να αποδείξουν- στο πνεύμα της εποχής- ότι τίποτε δεν πάει χαμένο! Τενεκέδες, κουβάδες, βαρέλια, σπιρτόκουτα, άδεια κουτάκια μπίρας, εφημερίδες, σκουπόξυλα, παλιοσίδερα, ακόμη και νεροχύτες ή εξαρτήματα παλιών αυτοκινήτων αλλά και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς στα χέρια των ταλαντούχων περφόρμερ μεταταμορφώνεται σε μουσικό όργανο αποδεικνύοντας ότι η φαντασία είναι σε μεγάλο βαθμό ικανή να αλλάξει κι αυτή την ίδια την εικόνα της ζωής.

Οι Stomp δημιουργήθηκαν το 1991- οσονούπω συμπληρώνουν 20 χρόνια ζωής - στο Βrighton από τους Βρετανούς Λουκ Κρέσγουελ και Στιβ Μακ Νίκολας και γρήγορα κατόρθωσαν να περάσουν τα σύνορα της χώρας τους και να αποκτήσουν διεθνή ακτινοβολία. Ωστόσο, αν επιχειρούσε να ορίσει κανείς το θέαμα που παρουσιάζουν με μία μόνο λέξη, θα ήταν μάλλον δύσκολο: θυμίζει κωμωδία του βωβού κινηματογράφου αφού απουσιάζει ο λόγος αλλά δεν είναι. Θυμίζει επίσης tap dancing, το στυλ χορού του θρυλικού Φρεντ Αστέρ, αλλά ούτε εκεί θα μπορούσε να καταταγεί. Το σόου των Stomp είναι ένας συνδυασμός κρουστών, ρυθμικής κίνησης και κωμωδίας. Καταργώντας τον διαχωρισμό μεταξύ υψηλής και λαϊκής τέχνης, προκαλούν αβίαστα το γέλιο του θεατή. Αξιοποιούν παλιά, άχρηστα αντικείμενα οικιακής ή βιομηχανικής χρήσης τα οποία θέτουν στην υπηρεσία μιας ιδιότυπης θεατρικής λογικής. Τα μέλη της ομάδας είναι ταυτόχρονα ηθοποιοί, μουσικοί και χορευτές και μέσα από την εναρμονισμένη συνύπαρξή τους στη σκηνή δημιουργούν ένα σύνθετο θέαμα.

Οι παραστάσεις των Stomp έχουν συ χνά αποτελέσει σημείο αναφοράς για πολλά νέα συγκροτήματα, ενώ έχουν παράλληλα κατακτήσει πολλές και σημαντικές διακρίσεις: ανάμεσά τους το βραβείο Λόρενς Ολίβιε για την καλύτερη ψυχαγωγική παράσταση το 1994, το βραβείο καλύτερης χορογραφίας σε σόου του West Εnd και πολλά ακόμη. Το 1996 η μικρού μήκους ταινία των Stomp «Σκούπες» προτάθηκε για Οσκαρ, ενώ επελέγη να προβληθεί τόσο στο Φεστιβάλ Καννών όσο και στο κινηματογραφικό Sundance.

Οι Stomp έχουν πολλούς φίλους στην Ελλάδα και έχουν εμφανιστεί επανειλημμένως στη χώρα μας τόσο στο Ηρώδειο όσο και στα θέατρα Λυκαβηττού και Πέτρας. Η προπώληση εισιτηρίων για τη νέα τους εμφάνιση στο Θέατρο Βadminton έχει ήδη αρχίσει.

ΠΟΥ ΚΑΙ ΠΟΤΕ
η Στο Θέατρο Βadminton, από 30/11 ως 5/12.

Η προπώληση εισιτηρίων γίνεται στα καταστήματα Ρublic, ηλεκτρονικά στη διεύθυνση www.ticketnet.gr και τηλεφωνικά στο 210 8840.600.


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=353493&dt=10/09/2010#ixzz0z9BZ3TAW

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top