Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η ερμηνεύτρια Μαρία Σουλτάτου υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Δημοτική Οικολογική Συνεργασία»

5:54 π.μ.


Η Μαρία Σουλτάτου γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Είναι παρούσα στα μουσικά μας πράγματα αρκετά χρόνια. Διαθέτει μια θεσπέσια φωνή και κυρίως τη διακρίνει ένα σπάνιο καλλιτεχνικό ήθος, που την οδηγεί σε εκλεκτές συνεργασίες και δισκογραφικές δουλειές.

Η πρώτη της συνεργασία ήταν με τον Λίνο Κόκοτο αλλά στη συνέχεια ευτύχησε να συνεργαστεί με πολλούς από τους μεγάλους συνθέτες μας, όπως οι Μίκης Θεοδωράκης, Σταύρος Ξαρχάκος, Χρήστος Λεοντής, Ηλίας Ανδριόπουλος, Χριστόδουλος Χάλαρης, Χρήστος Νικολόπουλος, Αριστείδης Μόσχος, Μιχάλης Τερζής. Όπως η ίδια δεν παραλείπει να τονίζει, σταθμός στην καριέρα της υπήρξε η συνεργασία της με το Σταύρο Ξαρχάκο στην παράσταση "Αμάν - αμήν" που είχε θέμα της το ρεμπέτικο τραγούδι.

Η πρώτη της συνεργασία ξεκινάει με τον συνθέτη Λίνο Κόκοτο και ακολουθεί η δισκογραφική συνεργασία της με τον Κώστα Μουντάκη στo έργο ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΑ του Δραμυντινού. Αργότερα συνεργάζεται με τον Αριστείδη Μόσχο και από την συνεργασία αυτή προκύπτουν δύο δισκογραφικές συμμετοχές .
Πρώτη στον δίσκο με τίτλο ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΔΟΣΗ και δεύτερη ΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ. Ακολουθεί η συνεργασία της με τον Χριστόδουλο Χάλαρη στη βυζαντινή όπερα ΠΟΥΛΟΛΟΓΟΣ η οποία κυκλοφορεί και σε CD. Επίσης συμμετέχει και στο δίσκο ΚΡΗΤΩΝ ΕΠΟΣ σε μουσική επιμέλεια του ιδίου. Ο δίσκος αυτός είναι μια αναφορά σε αληθινές μαρτυρίες ανθρώπων για τη Μάχη της Κρήτης. Σταθμός στην πορεία της η γνωριμία και η συνεργασία με τον ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ στην παράσταση ΑΜΑΝ – ΑΜΗΝ, με θέμα της το ρεμπέτικο τραγούδι .
Η παράσταση αυτή παρουσιάστηκε στην Αθήνα όπως και σε όλη την Ελλάδα με 100 παραστάσεις .
Ηχογραφήθηκε και κυκλοφορεί σε CD. Ακολουθεί η παράσταση ΟΝΕΙΡΟΥ ΕΛΛΑΣ που παρουσιάστηκε στον παλιό Διογένη σε σκηνοθεσία του Κώστα Φέρρη και επιμέλεια της Θέσιας Παναγιώτου και η συνεργασία της με την Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής, σε διεύθυνση ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ στα έργα: ΝΥΧΤΕΣ ΜΑΓΙΚΕΣ ένα αφιέρωμα στα 15 χρόνια από τον θάνατο του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ και Τραγούδια που έγραψε ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ για τον Ελληνικό κινηματογράφο .Οι παραστάσεις αυτές ξεπέρασαν τις 120 στην Ελλάδα και το Εξωτερικό . Η συνεργασία της με την Κ .Ο . Ε . Μ . σε διεύθυνση του ΣΤΑΥΡΟΥ ΞΑΡΧΑΚΟΥ συνεχίζεται στο ΗΡΩΔΕΙΟ με τα έργα : ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ και ΤΑ ΛΑΙΚΑ σε μουσική του ΜΙΚΗ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ και στίχους των ΓΙΑΝΝΗ ΡΙΤΣΟΥ και ΜΑΝΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ αντίστοιχα .Και οι παραστάσεις αυτές ταξίδεψαν σε όλη την Ελλάδα , ενώ η συναυλία του ΗΡΩΔΕΙΟΥ ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD με τίτλο ΕΠΙΤΑΦΙΟΣ ΚΑΤΑ ΣΤΑΥΡΟ ΞΑΡΧΑΚΟ.

Ακολουθούν δεκάδες παραστάσεις με καταξιωμένους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα και συνεργασία με τα ΜΟΥΣΙΚΑ ΣΥΝΟΛΑ της ΕΡΤ υπό την διεύθυνση του ΑΝΔΡΕΑ ΠΥΛΑΡΙΝΟΥ στο ΚΑΛΛΙΜΑΡΜΑΡΟ στάδιο αλλά και σε συναυλία στο ΦΑΝΑΡΙ καλεσμένοι από τον πατριάρχη ΒΑΡΘΟΛΟΜΑΙΟ . Σημαντική είναι και η συνεργασία της με τον ΧΡΗΣΤΟ ΛΕΟΝΤΗ και η συμμετοχή της σε συναυλίες με τραγούδια του συνθέτη, που έγραψε για αρχαίες τραγωδίες και τον Γιώργο Νταλάρα σε δύο συναυλίες στη ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ και τα ΕΞΑΜΙΛΙΑ. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι μέχρι σήμερα συμμετέχει σε δεκάδες συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις με μεγάλη επιτυχία υπηρετώντας πάντα πιστά το καλό Ελληνικό τραγούδι.
Η Μαρία Σουλτάτου ήταν από τους τυχερούς της γενιάς της. Βρέθηκε νωρίς στον καλλιτεχνικό χώρο και στην μεγάλη πορεία της αυτή συνεργάστηκε με όλους σχεδόν τους μεγάλους συνθέτες όπως οι ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ , ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ, ΧΡΗΣΤΟΣ ΛΕΟΝΤΗΣ, ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ , ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΧΑΛΑΡΗΣ , ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΤΑΚΗΣ ΣΟΥΚΑΣ , ΛΙΝΟΣ ΚΟΚΟΤΟΣ , ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΜΟΣΧΟΣ. κ. ά αλλά και μεγάλους τραγουδιστές όπως οι ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΜΠΙΘΗΚΩΤΣΗΣ , ΣΩΤΗΡΙΑ ΜΠΕΛΟΥ, ΠΟΛΥ ΠΑΝΟΥ , ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΗΤΡΟΠΑΝΟΣ , ΓΙΩΤΑ ΛΥΔΙΑ , ΕΛΕΝΗ ΒΙΤΑΛΗ , ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΖΟΡΜΠΑΛΑ ,ΒΙΚΥ ΜΟΣΧΟΛΙΟΥ, ΝΕΝΑ ΒΑΝΕΤΣΑΝΟΥ , ΤΑΚΗΣ ΜΠΙΝΗΣ , ΚΩΣΤΑΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΓΙΑΝΝΗΣ , ΧΑΡΟΥΛΑ ΛΑΜΠΡΑΚΗ , ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΠΕΡΠΙΝΙΑΔΗΣ , ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΤΣΙΡΑΣ , ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΣΗΣ κ . ά.
Η συνεργασία της με τον ΝΙΚΟ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ έρχεται με την κυκλοφορία του δίσκου ΜΥΣΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ , που ουσιαστικά αποτελεί και τον τρίτο προσωπικό της δίσκο , σε στίχους του συνθέτη , του Ηλία Κατσούλη , του Γιώργου Ηρακλέους , της Φλώρας Αποστολοπούλου και της Δέσποινας Ιωαννίδου.

ΔΙΣΚΟΓΡΑΦΙΑ

1. "Βοσκοπούλα" του Δραμυντινού (Κώστα Μουντάκη)
2. "Ελλάδα και παράδοση" και "Τα τραγούδια της Ελλάδας" (Αριστείδη Μόσχου)
3. "Πουλολόγος" και "Κρητών Έπος" (Χριστόδουλου Χάλαρη)
4. "Ονείρου Ελλάς" (Κώστα Φέρρη - Θέσιας Παναγιώτου)
5. "Αφιέρωμα στον έρωτα" (Μιχάλη και Αντώνη Φραγκιαδάκη)
6. "Με θάλασσα και ουρανό" (Βαγγέλη Σίμου)
7. "Τα χρώματα του ουρανού μου" (Βαγγέλη Σίμου)
8. "Αμάν-αμήν" (Σταύρου Ξαρχάκου)
9. "Για τον Γρηγόρη" (συμμετοχή σε αφιέρωμα για το Γρηγόρη Μπιθικώτση)
10. "Τα άγρια πουλιά" (Βασίλη Σκουλά)
11. "Επιτάφιος" του Μίκη Θεοδωράκη (Σταύρου Ξαρχάκου)
12. "Η ωδή των οδών" (Μιχάλη Τερζή)
13. "Το παραμύθι μου" (Μιχάλη Τερζή)
14. "Όνειρα γυναικών" (Βαγγέλη Σίμου)
15. "Μυστικός εσπερινός" (Νίκου Παπακώστα)

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top