Παρασκευή 8 Οκτωβρίου 2010

Η μπουνιά που έδωσε στον Μάρκες

8:06 π.μ.

Τους δύο νομπελίστες χωρίζει μυστηριώδης έχθρα 30 χρόνων

Ο Μάριο Βάργκας Λιόσα είναι μόλις δεκαπέντε χρόνων και ήδη εργάζεται ως νυχτερινός αστυνομικός συντάκτης. Ερωτεύεται και κλέβεται με τη θεία του, η οποία τον περνάει δεκαοκτώ ολόκληρα χρόνια. Με τη Χούλια Ουρκουίντι θα παραμείνει παντρεμένος από το 1955 και για εννέα ολόκληρα χρόνια.

Οταν πλέον θα έχουν χωρίσει, θα γράψει το κωμικό μυθιστόρημα «Η θεία Χούλια και ο γραφιάς», που γυρίστηκε και ταινία από τον Τζον Αμιελ με τον Κιάνου Ριβς και την Μπάρμπαρα Χέρσεϊ.

Δεν αναζήτησε μόνον μία φορά ερωτική σύντροφο από το οικογενειακό περιβάλλον. Το 1965 σαγηνεύτηκε από την εξαδέλφη του Πατρίτσια Λιόσα, με την οποία απέκτησε τρία παιδιά. Φαίνεται ότι η Πατρίτσια ήταν η αιτία που μάλωσε με τον Μάρκες και δεν ξαναμίλησαν ποτέ. Η διαμάχη των δύο φίλων έφτασε σε τέτοια ένταση που ο Λιόσα γρονθοκόπησε δημόσια τον Μάρκες.

Ηταν το 1976, χρονιά που το ζεύγος Λιόσα βρισκόταν εν διαστάσει. Φαίνεται ότι η Πατρίτσια αναζήτησε την παρηγοριά στην αγκαλιά... τού Μάρκες. Το ζεύγος Λιόσα επανασυνδέθηκε και έκτοτε ζει μαζί.

Η γνωστή έχθρα των δύο συγγραφέων έκανε χθες τον Διεθνή Τύπο να αδημονεί για την αντίδραση του Κολομβιανού νομπελίστα στη βράβευση του πρώην φίλου του. «Τώρα είμαστε πάτσι», εμφανίστηκε μια ισπανόφωνη εγγραφή στο Twitter και χρεώθηκε στον... Μάρκες. Το Ιδρυμά του, όμως, στην Καρθαγένη το διέψευσε.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top