Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014

Καβάφης στη "Νέα Εστία" και Άλις Μονρό στο "Εντευκτήριο"

8:55 π.μ.

Η "Νέα Εστία" επιμένει πεισματικά να αποτελεί, και με το νέο της τεύχος, μια ευχάριστη έκπληξη τόσο για τους παλαιούς όσο και για τους νέους της αναγνώστες με αφιέρωμα στο αερικό της ποίησης, τον μεγάλο Αλεξανδρινό Κ.Π. Καβάφη. Τα κείμενα του αφιερώματος είναι της Λίζυς Τσιριμώκου και της Ιωάννας Ναούμ, του Ανδρέα Κάραγιαν, του Μιχάλη Χρυσανθόπουλου, της Αλεξάνδρας Ρασιδάκη, της Μάρθας Βασιλειάδη, του Πιερ Μπερενζέ και του Δημήτρη Καργιώτη.


Στις υπόλοιπες σελίδες της υπάρχουν ακόμη ποιήματα των Χάρη Βλαβιανού, Μαρίας Βραχλιώτη, Λάμπρου Τασούλη και διηγήματα των Χρήστου Μπουλώτη, Βασίλη Πεσμαζόγλου και Ελένης Λαδιά.
Επίσης, επιστολές του Κωνσταντίνου Μέρτζιου προς τον Σωκράτη Κουγέα, επιστολές του Τάκη Παπατσώνη προς τον Κυριάκο Χαραλαμπίδη και τρεις επιστολές της Αγγελικής Θεοτόκη.
Τέλος, δοκίμια των Κόνορ Φάχυ, Γ.Ι. Μπαμπασάκη, Τραϊανού Μάνου, Άντη Ροδίτη, Ιάσονα Ρήγα και Κωνσταντίνου Σβολόπουλου, καθώς και κριτικές των Κωνσταντίνου Τζαμιώτη και Σ. Σταυρακόπουλου.
Τα 25 του χρόνια και τα 100 του τεύχη γιόρτασε το περιοδικό της Θεσσαλονίκης "Εντευκτήριο" που εκδίδει ο Γιώργος Κορδομενίδης. Στο νέο υπ' αριθμόν 101 τεύχος του, μεταξύ άλλων, αναδημοσιεύει συνέντευξη της νομπελίστριας Άλις Μονρό, ενώ το αφιέρωμα περιλαμβάνει και ένα κείμενο του Τζόναθαν Φράνζεν. Επίσης, ανέκδοτα ποιήματα του Μάρκου Μέσκου, κείμενα του Γιώργου Βέλτσου, του Πάνου Θεοδωρίδη και του Νάσου Βαγενά, διήγημα του Tobias Woolf, διήγημα του Γιώργου Συμπάρδη, ποίηση της Δήμητρας Χριστοδούλου και πολλά ακόμη.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top