Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2014

Ντοκιμαντέρ για την τέχνη της οινοποίησης στο CineDoc (Διαγωνισμός)

8:38 π.μ.

Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα, το ντοκιμαντέρ «Red Obsession» των David Roach και Warwick Ross, για τα κρασιά του Μπορντό και την είσοδο της Κίνας στην αγορά. Η προβολή θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών. Του Γιώργου Ρούσσου.
 
Το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, που φέτος διανύει τον πέμπτο χρόνο μίας συνεχούς και επιτυχημένης παρουσίας, συνεχίζει τις ενδιαφέρουσες προβολές του για το 2014 με ένα ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στο πάθος, αλλά και στην τέχνη της οινοποίησης. Αυτή την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου, στο αμφιθέατρο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών, θα προβληθεί το «Red Obsession» των David Roach και Warwick Ross. Αξίζει να σημειώσουμε ότι την ταινία αφηγείται ο γνωστός Αυστραλός ηθοποιός, Ράσελ Κρόου.




 
20:00 Red Obsession
Σκηνοθεσία: David Roach, Warwick Ross
Διάρκεια 75 λεπτά / Παραγωγή 2013 / Χονγκ Κονγκ


 
Συνώνυμο του πλούτου και της δύναμης, τα κρασιά του Μπορντό έχουν γίνει αντικείμενο πόθου για βασιλείς, αυτοκράτορες και μεγιστάνες. Τώρα όμως κάτι πρωτοφανές συμβαίνει στο Μπορντό, και αυτό είναι η Κίνα.  Η ζήτηση από την τεράστια αυτή αγορά για τα καλύτερα κρασιά του κόσμου έχει ωθήσει τις τιμές σε επίπεδα πρωτοφανή στην ιστορία του Μπορντό, φέρνοντας ανείπωτο πλούτο στην περιοχή. Η δίψα του «κινέζικου δράκου» για Μπορντό, όμως, κλονίζει τις μακραίωνες παραδόσεις της γαλλικής περιφέρειας.
 
Η αφήγηση του Ράσελ Κρόου. και η συγκλονιστική φωτογραφία του Lee Pulbrook μάς ταξιδεύουν σε μια συναρπαστική διαδρομή από το Μπορντό ως το Πεκίνο και από το πάθος για την τέχνη της οινοποίησης ως τις απομιμήσεις κρασιού της Άπω Ανατολής. Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Γιάννη Παρασκευόπουλο, Γεωπόνο Α.Π.Θ. και Διδάκτορα Οινολογίας του Πανεπιστημίου Bordeaux II.


 
Το Tvxs.gr έχει εξασφαλίσει για τις προβολές του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, δύο διπλές προσκλήσεις για τους αναγνώστες του. Για να διεκδικήσετε μία διπλή πρόσκληση, στείλτε μας email στο cinema@tvxs.gr με το ονοματεπώνυμό σας, σημειώνοντας ως θέμα: «CineDoc», μέχρι την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 13:00 το μεσημέρι. Μετά από κλήρωση, οι νικητές θα ενημερωθούν άμεσα με σχετικό email και παρακαλούνται να έχουν παραλάβει τις προσκλήσεις τους το αργότερο μέχρι τις 19:30 από το Γαλλικό Ινστιτούτο.
 
«Η ιδέα γεννήθηκε κατά τη διάρκεια πτήσης από το Σίδνεϊ προς το Λονδίνο. Ο Andrew Caillard, ένας Wine Master, έτυχε να είναι στην ίδια πτήση και πιάσαμε την κουβέντα. Είχαμε γνωριστεί παλιότερα και αυτός γνώριζε ότι ήμουν σκηνοθέτης και οινοποιός. Εγώ ήξερα ότι ήταν Wine Master. Ο Andrew με ρώτησε αν είχα ποτέ σκεφτεί να κάνω μια ταινία για το κρασί, δεν είχα», δηλώνει ο σκηνοθέτης David Roach και συνεχίζει:


 
«Καθώς οι ώρες περνούσαν εγώ γινόμουν όλο και πιο περίεργος να μάθω όλο και περισσότερα για το Μπορντό, μια περιοχή που φαινόταν να ξέρει καλά. Μου εξηγούσε ότι οι τιμές του κρασιού είχαν εκτοξευθεί στα ύψη κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων ετών, για έναν και μόνο λόγο, την εμφάνιση της Κίνας. Στην πραγματικότητα, παρά την παγκόσμια οικονομική κρίση, που αποδεκάτισε τις αγορές της Αμερικής και της Αγγλίας για αυτά τα σπάνια κρασιά, η οικονομία της Κίνας είχε δυναμώσει, φέρνοντας νέους εκατομμυριούχους που διαμόρφωναν πλέον την αγορά. Αυτό ήταν που με συνεπήρε.»


 
Τo ντοκιμαντέρ «Red Obsession» των David Roach και Warwick Ross, θα προβληθεί την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου στις 20:00, στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc και την Κυριακή 9 Φεβρουαρίου, στον Κινηματογράφο Δαναός.


 
Η προβολή του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθεί με ελληνικούς υπότιτλους. Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ. Μετά την προβολή θα κληρωθεί ένα σπάνιο κρασί από το Μπορντό, χορηγία της κάβας KYLIX (Καρνεάδου 20, Κολωνάκι, τηλ.: 210-72.45.143), θα κληρωθεί επίσης ένα Σαββατοκύριακο στην Κέα (Keahouses.com) καθώς και ένα γεύμα by Αντζελίνα Καλογεροπούλου με θέμα Red Obsession για 2 άτομα στο Breeder Feeder (Γκαλερί Breeder, Περδίκα 6, Μεταξουργείο, Τ: 210-3317527). Με την επίδειξη του εισιτηρίου CineDoc-Red Obsession θα ισχύει 15% έκπτωση στο Scala Vinoteca  (Σίνα 50, Τ: 210-3610041)
 

 
Τη Διοργάνωση και την Καλλιτεχνική Επιμέλεια, του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc έχουν οι: Ρέα Αποστολίδη, Αύρα Γεωργίου και Δήμητρα Κουζή. Για περισσότερες πληροφορίες παραθέτουμε τον επίσημο ιστότοπο του Φεστιβάλ: www.cinedoc.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top