Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2011

Ηχοι και χρώματα της Bourbon Street

8:19 π.μ.

Ο φουκαράς ο Αλβιν το είχε πια πάρει απόφαση: θα πέθαινε άσημος και περιθωριοποιημένος. Μια ολόκληρη ζωή αφιερωμένη στην τζαζ, παίζοντας κιθάρα στα μικρά καμπαρέ της Νέας Ορλεάνης και οργώνοντας με το αρχοντικό μπαστούνι του τους απέραντους χωματόδρομους της Λουιζιάνα.

Η αθόρυβη απόσυρσή του από την κυκλοφορία δεν ήταν μακριά... Ωσπου έπεσε στα χέρια του ένα άρθρο για την επικείμενη αμερικανική τουρνέ του διάσημου Buena Vista Social Club. «Η δόξα μπορεί να έρθει μέχρι και την τελευταία στιγμή», είπε στον εαυτό του και αποφάσισε να κινητοποιήσει όλους τους παλιούς του φίλους. Κυρίως όμως, του μπήκε η ιδέα να βρει τον νεανικό του κολλητό και εκπληκτικό τρομπετίστα Κορνίλιους, που εξαφανίστηκε αναπάντεχα πριν από 50 χρόνια. Πεθαμένος; Φυγάς; Κάποιοι λένε ότι ο αμίμητος χάλκινός του ήχος εξακολουθεί να ακούγεται στις βαλτώδεις όχθες του Μισισιπή, συνοδευόμενος πάντα από την ανεπαίσθητη «παρουσία» ενός φαντάσματος που ακούει στο όνομα Λούις Αρμστρονγκ...

Το πρώτο άλμπουμ της σειράς «Bourbon Street», ονόματι «Les fantomes de Cornelius», καθηλώνει τόσο τους φίλους των κόμικς όσο και τους φανατικούς της μουσικής τζαζ με τη φοβερή ατμοσφαιρική απόδοση ενός ολόκληρου κόσμου. Το σχέδιο του Alexis Chabert και οι χρωματισμοί του Sebastien Bouet πετυχαίνουν απόλυτα τη μεταφορά μας στη θρυλική ραχοκοκαλιά της Νέας Ορλεάνης. Από τις γαλλικές εκδόσεις Grand Angle.
ΜΑΚΗΣ ΜΑΛΑΦΕΚΑΣ

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top