Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Αφιέρωμα της ΕΡΤ στον Δημήτρη Μητροπάνο

5:20 π.μ.

Το Αρχείο της ΕΡΤ, τιμώντας τη μνήμη του μεγάλου λαϊκού ερμηνευτή Δημήτρη Μητροπάνου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει μέσω των ιστοσελίδων www.ert-archives.gr και www.ert.gr το σχετικό επεισόδιο της εκπομπής «ΔΡΟΜΟΙ» με τον Άρη Σκιαδόπουλο, παραγωγής 2004.
Στην εκπομπή, ο Δημήτρης Μητροπάνος μιλάει για τον γενέθλιο τόπο του, την Αγ. Μονή Τρικάλων, τα δύσκολα παιδικά του χρόνια και την πρώτη του επαφή με τη μουσική. Αναφέρεται στην εγκατάστασή του στην Αθήνα το 1964 και τις πρώτες του συνεργασίες με σημαντικούς συνθέτες που σημάδεψαν την καλλιτεχνική του πορεία, όπως τον Μίκη Θεοδωράκη και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Περιγράφει με νοσταλγία τα χρόνια που ασχολήθηκε με τη νεολαία Λαμπράκη – η δικτατορία τον βρήκε να τραγουδάει στις μπουάτ της Πλάκας – και μιλά για τις μετέπειτα συνεργασίες του με μεγάλους συνθέτες του ελληνικού τραγουδιού, όπως τον Μάριο Τόκα, τον Θάνο Μικρούτσικο, τον Δημήτρη Παπαδημητρίου κ.α.
Κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ακούγονται  μερικές από τις μεγάλες επιτυχίες του Δημήτρη Μητροπάνου, από την περίοδο 1960-1980.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top