Τετάρτη 27 Ιουνίου 2012

Οι πρόεδροι των ΗΠΑ … που έγιναν ταινία

10:23 π.μ.


http://www.athensvoice.gr
Η επίσημη πρεμιέρα της ταινίας «Αβραάμ Λίνκολν: Κυνηγός Βρικολάκων» πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη. Ο γιος του αγρότη Thomas και της βαθιάς θρησκευόμενης Nancy κατάφερε δουλεύοντας με πείσμα στη ζωή του να γίνει από πετυχημένος επιχειρηματίας, δικηγόρος και τελικά πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σήμερα ο τίμιος Abe επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως υπερ-ήρωας που ανακαλύπτει πως αιμοδιψή και επικίνδυνα βαμπίρ σχεδιάζουν να καταλάβουν και να καταστρέψουν την Αμερική.
Ο 16ος πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος με προεδρικό διάταγμα αναγνώρισε τη χειραφέτηση των μαύρων το 1863, γίνεται κυνηγός βρικολάκων, όταν ένα υπερφυσικό τέρας σκοτώνει τη μητέρα του.
Η ταινία βασίζεται στο mash-up μυθιστόρημα του Seth Grahame – Smith, ο οποίος υπογράφει, επίσης, τη διασκευή του σεναρίου. Η σκηνοθεσία είναι του Καζάκου, Timur Nuruakhitovich Bekmambetov με τη βοήθεια του Tim Burton.
Μ’ αφορμή τον κυνηγό Αβραάμ το athensvoice.gr ανατρέχει σε μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές ταινίες του αμερικανικού κινηματογράφου με θέμα τους ενοίκους του Λευκού Οίκου.
Κάποιες είναι σκέτες αγιογραφίες, άλλες πάλι ψάχνουν για συνωμοσίες και μυστήρια γύρω από τους ανθρώπους του προέδρου. Άλλες αναζητούν παιδικά, εφηβικά απωθημένα και τραύματα για να δικαιολογήσουν μελλοντικές αποφάσεις. Και κάποιες λίγες ασκούν κριτική.










Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top