Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

10 τραγούδια από τον Rubén Blades

8:06 π.μ.

Ο Rubén Blades γεννήθηκε στις 16 Ιουλίου 1948 στην Πόλη του Παναμά. Ο πατέρας του ήταν κολομβιανός ενώ η μητέρα του η κουβανή μουσικός και ηθοποιός Anoland Diaz . Η οικογένεια του πατέρα του καταγόταν από το νησί της Αγίας Λουκίας, πρώην βρετανικής αποικίας, έτσι εξηγείται και η προφορά του επιθέτου του (Μπλέιτζ).
Ο Rubén Blades ανανέωσε τη μουσική σκηνή της σάλσα καθώς συμμετείχε στο μουσικά πρωτοπόρο ρεύμα των λατινοαμερικανών μουσικών της Νέας Υόρκης που ηχογραφούσε για την εταιρεία Fania Records”, συνεργαζόμενος με αρκετούς από αυτούς, όπως ο Ray Barretto ή ο Willie Colón. Από την άλλη, έγραφε στοίχους με πολιτικό και κοινωνικό προβληματισμό φέρνοντας τα στοιχεία αυτά από τη μουσική nueva canción ή την κουβανική nueva trova στην κατεξοχήν χορευτική σάλσα. Για το λόγο αυτό έγινε γνωστός στην Λατινική Αμερική ως «ο φιλόσοφος της σάλσα» και η μουσική του ως «χορευτική μουσική για σκεπτόμενους ανθρώπους».
Πέρα από τη μουσική, έχει εμφανιστεί και σαν ηθοποιός σε αρκετές ταινίες του Χόλυγουντ, όπως τα “The Milagro Beanfield War” (1988), “Predator 2” (1990), “Mo’ Better Blues” (1990) κ.ά.. To 1999, έπαιξε το ρόλο του μεξικανού ζωγράφου Diego Rivera στην ταινία του Tim Robbins “Cradle Will Rock”.
Την εικόνα του σαν πολύπλοκη προσωπικότητα συμπληρώνουν το πτυχίο του στην νομική και τις πολιτικές επιστήμες από το Εθνικό Πανεπιστήμιο του Παναμά και το μεταπτυχιακό του στο διεθνές δίκαιο στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, αλλά και το πέρασμά του από την πολιτική (είχε λάβει 18% στις προεδρικές εκλογές του 1994, ενώ υπήρξε και υπουργός πολιτισμού στην κυβέρνηση του Martín Torrijos).

Ακολουθούν 10 από τα αγαπημένα μου κομμάτια:

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top