Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

Τέσσερις θεατρικές και μουσικές παραστάσεις στην Επίδαυρο

6:01 π.μ.

«Φιλοκτήτης» και «Βάκχες», Πελοποννησιακός Πόλεμος και ….μετανάστες: Τέσσερις παραστάσεις του Φεστιβάλ Αθηνών στην Επίδαυρο θα παιχτούν από την Παρασκευή 18 Ιουλίου ως τις 9 Αυγούστου, ενώ ενδιαμέσως σειρά θα πάρει το Εθνικό Θέατρο με τις δύο δικές του παραγωγές.

Εχοντας πίσω του την περιοδεία ο «Φιλοκτήτης» του Σοφοκλή κατεβαίνει το διήμερο 18-19/7 στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Κώστα Φιλίππογλου και συμπαραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ  Πάτρας και της εταιρείας Aptivities.
«Δύσκολα τον κινείς τον αρχαίο ποιητικό λόγο», τόνισε ο σκηνοθέτης που πειραματίστηκε με τον Χορό και το «ένα στάσιμο της τραγωδίας». «Οι τόποι που πήγαμε ως τώρα», είπε με τη σειρά του ο Μιχαήλ Μαρμαρινός που ερμηνεύει τον επώνυμο ρόλο, «επηρεάζουν και φορτίζουν τον λόγο, πράγμα που επίσης θα συμβεί στην Επίδαυρο. Είναι ένα έργο που δεν παίζεται συχνά. Ένα έργο που δεν το ξέρουμε». Και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης προσέθεσε: «Η ουσία είναι να πεις την ιστορία».

Το ίδιο διήμερο, ο Δημήτρη Μπάσης και η Γιώτα Νέγκα θα φιλοξενηθούν στο Μικρό Θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου με «Το τραγούδι του μετανάστη». «Προσπαθήσαμε να εντάξουμε εκατό χρόνια σε 45-50 τραγούδια, με δίμηνες πρόβες… Ο νόστος, το κλάμα, οι μνήμες, ο μετανάστης», επεσήμανε ο ερμηνευτής.

Συνεχίζοντας, στις 25 και 26 Ιουλίου στο Μικρό Θέατρο, πάλι, η Ρούλα Πατεράκη θα κλείσει το φεστιβάλ με το Α΄ Μέρος «Μανιφέστου του πολέμου». «Επονται τα υπόλοιπα δύο μέρη», τόνισε η σκηνοθέτρια. «Το βαφτίζουμε "Περικλής, η νεύρωση της ηγεμονίας" και κινείται γύρω από πέντε άξονες». Ο Δημήτρη Λιγνάδης αναφέρθηκε στο «ψυχικό τοπίο που σημαίνει για μένα η Επίδαυρος» και η Ελένη Ερήμου για την πρωτόγνωρη εμπειρία στο μικρό θέατρο.

Τέλος η Αντζελα Μπρούσκου μίλησε για τις «Βάκχες» που θα παιχτούν στις 8 και 9 Αυγούστου με τον Αρη Σερβετάλη στον ρόλο του Πενθέρα.

Πηγή ΤΟ ΒΗΜΑ

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top