Σάββατο, 12 Ιουλίου 2014

Πέθανε ο Τόμι Ραμόουν, τελευταίο παλιό μέλος των Ramones

8:27 π.μ.

Το θάνατο του Τόμι Ραμόουν, τους τελευταίου παλιού μέλους του ιστορικού πανκ συγκροτήματος Ramones, ανακοίνωσε συνεργάτης του.

Ο Τόμι Ραμόουν πάλευε με τον καρκίνο και άφησε την τελευταία του πνοή στην ηλικία των 62 ετών. Είχε γεννηθεί στη Βουδαπέστη το 1952 και το πραγματικό του όνομα ήταν Ερντελί Ταμάς.

Όπως ανακοίνωσε ο Ντέιβ Φρέι, μέλος των Ramones Productions, η σύζυγος τού Τόμι Ραμόουν τον πληροφόρησε για το θάνατο του ντράμερ την Παρασκευή. 

Το 1974, ο Τόμι Ραμόουν είχε ξεκινήσει στη Νέα Υόρκη το συγκρότημα μαζί με τον τραγουδιστή Τζόι Ραμόουν, τον μπασίστα Ντι Ντι Ραμόουν και τον κιθαρίστα Τζόνι Ραμόουν (τα πραγματικά τους επώνυμα ήταν διαφορετικά, αλλά χρησιμοποιήσαν όλοι το ίδιο καλλιτεχνικό επώνυμο, που έδωσε και το όνομα στη μπάντα).

Το συγκρότημα άφησε το σημάδι του στη πανκ και τη ροκ μουσική, περνώντας στο «Πάνθεον» του Rock & Roll Hall of Fame το 2002.Παρά τη μικρότερη εμπορική τους επιτυχία σε σύγκριση με άλλα μεγάλα ονόματα της εποχής, οι Ramones συγκαταλέγονταν στα χρυσά ονόματα της πανκ και ροκ σκηνής και επηρεάσαν σχήματα όπως οι Green Day, Nirvana ενώ για αυτούς έγραψε τραγούδι μέχρι κι ο Μπρους Σπρίνκστιν (έστω κι αν τελικά το τραγούδησε ο ίδιος). 

Ο Τόμι Ραμόουν ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής σύνθεσης του συγκροτήματος. Ο Τζόι Ραμόουν είχε πεθάνει το 2001 (στη ηλικία των 50, εξαιτίας λεμφώματος), ο Ντι Ντι Ραμόουν (το 2002 (στην ηλικία των 50, εξαιτίας υπερβολικής δόσης ναρκωτικών) και ο Τζόνι Ραμόουν το 2004 (λίγο πριν κλείσει τα 56, εξαιτίας καρκίνου του προστάτη).

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top