Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Αυθεντικό μπλουζ στο Μετς από τις 28 Νοεμβρίου ως και την 1η Δεκεμβρίου

5:56 π.μ.

Ο James, Boo Boo, Davis έρχεται στο Μετς και συγκεκριμένα στο Half Note μεταφέροντας την αύρα τού Δέλτα του Μισισιπή, περιοχή από την οποία κατάγεται. Γεννημένος στο Drew το 1943, μεγάλωσε στην καρδιά του Δέλτα του ποταμού σε περιοχές με τεράστιες φυτείες βαμβακιού του Νότου όπου η παρουσία των χιλιάδων εργατών της γης προσέλκυσε τους καλύτερους μουσικούς της γύρω περιοχής. Περιοχή τόσο πλούσια όσον αφορά τη γη της όσο και τα blues.

O Βοο Βοο είναι γιος μουσικού που έπαιξε με τον John Lee Hooker, τον Elmore James και τον Robert Pete Williams: ο ίδιος θυμάται αυτούς τους κολοσσούς να παίζουν στο σαλόνι του σπιτιού του. Αυτές οι εικόνες και το ατέλειωτο τραγούδι των εργατών στα χωράφια του βαμβακιού έβαλαν τις βάσεις για την ενασχόλησή του με τη μουσική με την οποία ο James Boo Boo Davis ασχολείται από την ηλικία των πέντε, παίζοντας φυσαρμόνικα και τραγουδώντας στην εκκλησία. Αργότερα θα πιάσει και την κιθάρα και με τα αδέλφια και τον πατέρα του θα κάνουν μπάντα με την οποία έπαιζαν στις γύρω περιοχές.

Η καρδιά του Boo Boo ανήκει πάντα στον Νότο των Ηνωμένων Πολιτειών, παρ' όλο που δεν μεγάλωσε σε ιδανικές συνθήκες. Δεν έμαθε να γράφει και να διαβάζει. Εμαθε όμως τα μπλουζ, για αυτά ζει και αναπνέει, με αυτά ξέρει να συνεννοείται. Περισσότερα από τον Boo Boo Davis στη συνέντευξη που ακολουθεί και κυρίως στο Ηalf Note από τις 28 Νοεμβρίου.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top