Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου 2014

Συναυλία για τα 25 χρόνια παρουσίας των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα

4:04 π.μ.

Είκοσι πέντε χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα συμπληρώνουν οι «Γιατροί του Κόσμου» και αποφάσισαν να γιορτάσουν με μία συναυλία αφιερωμένη στα χιλιάδες παιδιά που φροντίζουν κάθε χρόνο.

Η συναυλία διοργανώνεται για την οικονομική ενίσχυση της φροντίδας των μικρών ασθενών των ανοιχτών πολυϊατρείων και θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη (ώρα 20:00) στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Συμμετέχουν η σοπράνο Σόνια Θεοδωρίδου μαζί με την «Orchestra Mobile», υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Θεόδωρου Ορφανίδη.

Τα πέντε πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου σε Αθήνα, Πέραμα Θεσσαλονίκη, Χανιά και Πάτρα δέχονται καθημερινά χιλιάδες βρέφη, παιδιά και εφήβους, ηλικίας από μερικών ημερών μέχρι 17 ετών, τα οποία σύμφωνα με τα στοιχεία της οργάνωσης έχουν εμβολιαστεί ελλιπώς.

Κατά τη διάρκεια του 2013 στα ανοιχτά πολυϊατρεία πραγματοποιήθηκαν 8.360 παιδιατρικές επισκέψεις, ενώ το πρώτο εξάμηνο του 2014 οι επισκέψεις ανήλθαν σε 5.449.

Επίσης, μέσω των αποστολών που πραγματοποιούν οι κινητές ιατρικές μονάδες σε όλη την Ελλάδα, κατά τη διάρκεια του 2013 εξετάστηκαν 5.260 παιδιά από εθελοντές παιδιάτρους, εκ των οποίων τα 2.801 εμβολιάστηκαν. Κατά τη διάρκεια του πρώτου εξαμήνου του 2014 στις κινητές μονάδες προσήλθαν για εξέταση 781 παιδιά, εκ των οποίων τα 231 εμβολιάστηκαν.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η συντονίστρια προγραμμάτων των Γιατρών του Κόσμου, Χριστίνα Σαμαρτζή, το 50% των παιδιών που επισκέφθηκαν τα ανοιχτά πολυϊατρεία κατά τη διάρκεια του 2013 και 2014 δεν είχαν εμβολιαστεί για τέτανο, πολιομυελίτιδα και μηνιγγίτιδα. Επίσης, σημαντικό πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι το υπουργείο Υγείας δεν διαθέτει φυματίνη για τη διενέργεια της δερμοαντίδρασης Mantoux, οπότε υπάρχει μεγάλο πρόβλημα για τη διάγνωση της φυματίωσης στα παιδιά.

Τα παιδιά που απευθύνονται στα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου προέρχονται κυρίως από το Αφγανιστάν, τη Νιγηρία, την Αλβανία και τη Συρία. Επίσης, ένα μεγάλο ποσοστό παιδιών ελληνικών οικογενειών προσέρχονται στα πολυϊατρεία προκειμένου να εξεταστούν από παιδίατρο και να λάβουν το πιστοποιητικό υγείας που είναι απαραίτητο για την εγγραφή τους στα σχολεία, αλλά και για να κάνουν τα βασικά εμβόλια.

Σημεία προπώλησης εισιτηρίων: 

  • Γιατροί του Κόσμου Ελλάδα (Σαπφούς 12, Αθήνα, τηλ.: 210-3213150)
  • Ταμεία Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά (Ηρώων Πολυτεχνείου 32, τηλ.: 210-4143310 και 210 4143320).

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top