Πέμπτη 19 Φεβρουαρίου 2015

Ο Αλ. Γρίβας που προσφάτως εκδιώχθηκε από το Ε.Κ.Κ., πρόεδρος του νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου

7:11 π.μ.

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο!
Λίγες μόλις ημέρες μετά τον άδικο και αδικαιολόγητο εκδιωγμό του από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου (ύστερα από απόφαση ενός ακέφαλου Δ.Σ.), ο κ. Αλέξης Γρίβας (φωτογραφία) πήρε το αίμα του πίσω. Μπορεί να έχασε την θέση του εκπροσώπου του ΕΚΚ στο Eurimages (Ευρωπαϊκό Ταμείο Στήριξης Κινηματογράφου) αλλά τώρα είναι ο ίδιος... πρόεδρος του νέου Δ. Σ. του ιδίου θεσμού που τον απομάκρυνε από την θέση του το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Θυμίζουμε ότι ο εκδιωγμός του κ. Γρίβα ανάγκασε τον αν. Υπουργό  Πολιτισμού κ. Νίκου Ξυδάκη να ζητήσει την παραίτηση του ως τότε ακέφαλου Δ.Σ.  ώστε να ορίσει το καινούργιο, κάτι που έκανε σήμερα.

Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. ορίστηκε η Εύα Στεφανή, σκηνοθέτις, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (αντιπρόεδρος) και μέλη οι:  Όλια Λαζαρίδου (ηθοποιός), Γιάννης Δασκαλοθανάσης (διευθυντής φωτογραφίας), Κώστας Λιβιεράτος (συγγραφέας, εκδότης), Γιώργος Μαυροψαρίδης (μοντέρ), Κώστας Τερζής (κριτικός κινηματογράφου στην εφημερίδα Αυγή).

Λαμβάνοντας υπόψη το παρελθόν και την τεράστια εμπειρία του κ. Γρίβα τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (στην οποία το ΒΗΜΑ έχει αναφερθεί πολλάκις στο παρελθόν), η επιλογή του για την θέση του προέδρου του Δ.Σ. δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερη.
Ολα τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. έχουν μεγάλη εμπειρία στους τομείς τους. Δεν μπορείς παρά να ευχηθείς η νέα αυτή σύνθεση να σημάνει λίγο φως στο σκοτεινό σύμπαν της ελληνικής κινηματογραφίας.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top