Σάββατο 2 Μαΐου 2015

To Τvxs προτείνει: Οι τέσσερις καλύτερες ταινίες της εβδομάδας

3:46 π.μ.

Ο Απρίλιος μας αποχαιρετά με μόλις τέσσερις νέες δημιουργίες και δίνει τη θέση του στον Μάιο, μέτρωντας πλέον αντίστροφα για την έναρξη του68ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών, την Τετάρτη 13 του μηνός. Όμως η νέα κινηματογραφική εβδομάδα μας υποδέχεται με το εντυπωσιακό «Mommy», τη νέα εξαιρετική δημιουργία του σπουδαίου Καναδού σκηνοθέτη Ξαβιέ Ντολάν. Παράλληλα οι λάτρεις της περιπετείας και των ειδικών εφέ είναι βέβαιο ότι θα μείνουν ικανοποιημένοι με την επιστροφή των υπερηρώων της Marvel: «Οι Εκδικητές: H Εποχή του Ultron».
«Οι Εκδικητές: H Εποχή του Ultron» (3D) / Avengers: Age of Ultron του Τζος Γουέντον (Η.Π.Α. - 2015)
Όταν ο Tony Stark, μετά την καταστροφή της S.H.I.E.L.D., προσπαθεί να ενεργοποιήσει ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που αποσκοπεί στη διατήρηση της τάξης, τα πράγματα δεν πάνε και τόσο καλά. Για την ακρίβεια, πάνε εντελώς λαθός, καθώς δημιουργεί τον Utron, ένα εξελιγμένο ρομπότ που όμως διακατέχεται από ιδέες μεγαλείου. Οι πανίσχυροι υπερασπιστές του πλανήτη Γη πρέπει να συνασπιστούν κατ’ επειγόντως, για να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Καθώς ο μοχθηρός Ultron εγείρεται εναντίον της ανθρωπότητας, οι Εκδικητές είναι οι μοναδικοί που μπορούν να αποκρούσουν τα φρικτά σχέδιά του. Περίεργες και ύπουλες συμμαχίες θα προκύψουν και θα προλειάνουν το έδαφος για μια μοναδική παγκοσμίου βεληνεκούς τιτανομαχία.
Παίρνοντας τη σκυτάλη από την πρώτη άκρως επιτυχημένη επική περιπέτεια «Εκδικητές», η Marvel παρουσιάζει τη συνέχεια της πιο ηρωικής συγκέντρωσης σούπερ ηρώων που έγινε ποτέ. Δίνοντας περισσότερο βάθος στους ήδη γνωστούς χαρακτήρες, αλλά και συστήνοντας μας αρκετούς νέους, η ταινία είναι σίγουρο ότι θα ανταμείψει τους λάτρεις του συγκεκριμένου είδους. Η Marvel επιστρατεύει και πάλι τους ατρόμητους Iron Man (Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ), Hulk (Μαρκ Ραφάλο), Captain America (Κρις Έβανς), Thor (Κρις Χέμσγουορθ), Black Widow (Σκάρλετ Γιόχανσον) και Hawkeye (Τζέρεμι Ρένερ) για να συνεχίσουν αυτό που ξέρουν να κάνουν καλά, να προστατεύουν τον πλανήτη μας. Απέναντί τους θα συναντήσουμε τους Quicksilver (Άαρον Τέιλορ - Τζόνσον) και Scarlet Witch (Ελίζαμπεθ Όλσεν), αλλά και τους Ultron (Τζέιμς Σπάντερ) με την απόκοσμη φωνή και όψη, καθώς και τον Vision, που ενσαρκώνει ο Πολ Μπέτανι. Το σενάριο και τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει και πάλι ο Τζος Γουέντον, ενώ στα ηνία της παραγωγής βρίσκεται κλασσικά για τις ταινίες της Marvel, ο Kevin Feige.
«Γυναίκα από Χρυσό» (Woman in Gold) του Σάιμον Κέρτις (Ηνωμένο Βασίλειο, Η.Π.Α. - 2015)
Εξήντα χρόνια μετά την απόδρασή της από τη Βιέννη κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, μία ηλικιωμένη Εβραία γυναίκα, η Μαρία Άλτμαν (Έλεν Μίρεν), ξεκινά την προσπάθειά της να ανακτήσει οικογενειακά κειμήλια που κλάπηκαν από τους Ναζί, μεταξύ των οποίων ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ: «Portrait of Adele Bloch-Bauer I». Μαζί με τον άπειρο αλλά τολμηρό νεαρό της δικηγόρο (Ράιαν Ρέινολντς), αρχίζει μια μεγάλη δικαστική μάχη που θα τους φέρει σταδιακά από την καρδιά του Αυστριακού κράτους, μέχρι το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών. Προσπαθώντας να αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες για το παρελθόν, η Άλτμαν δίνει την προσωπική της μάχη ώστε να διορθώσει ένα άδικο που έστεκε για δεκαετίες.
Με την Έλεν Μίρεν και τον Ράιαν Ρέϊνολντς, να κρατούν επάξια τους πρωταγωνιστικούς ρόλους, το φιλμ πραγματεύεται τον συγκινητικό όσο και αληθινό αγώνα μιας Εβραίας μετανάστριας ενάντια στην Αυστριακή κυβέρνηση, με στόχο την επανάκτηση της οικογενειακής της περιουσίας, που λεηλάτησαν οι Ναζί. Στην ταινία που προβλήθηκε τον Φλεβάρη στο forum του 65ου Διεθνούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ του Βερολίνου, συμμετέχουν επίσης σε μικρότερους ρόλους, οι ηθοποιοί: Ντάνιελ Μπριλ, Τσαρλς Ντανς, Κέιτι Χολμς, Μαξ Άιρονς, Τατιάνα Μασλάνι, Ελίζαμπεθ Μαγκόβερν, Νέβε Γκάτσεφ.
«Η δυσκολία είναι ότι η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται ξανά και ξανά. Για παράδειγμα οι δραστηριότητες της Μπόκο Χαράμ, οι ενέργειες του τζιχαντιστών του ισλαμικού κράτους αλλά και αντίστοιχα γεγονότα σε κάθε γωνιά του πλανήτη, αποδεικνύουν ότι όλα γίνονται και ξαναγίνονται και οι άνθρωποι υποφέρουν. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να αισθανόμαστε ότι έχουμε φτάσει στο τέλος της συγκεκριμένης ανθρώπινης ιστορίας.» - Έλεν Μίρεν
«1001 Γραμμάρια» (1001 Grams / 1001 Gram) του Μπεντ Χάμερ (Νορβηγία, Γερμανία - 2014)
Σε κάθε χώρα φυλάσσεται κάτω από ειδικές συνθήκες - ώστε να μην αλλοιώνεται το βάρος του - ένα πρότυπο χιλιόγραμμο, το γνωστό μας κιλό. Το πρότυπο αυτό συνιστά τη μονάδα αναφοράς και μέτρησης του βάρους. Όταν η αυστηρή, γοητευτική αλλά και μοναχική Νορβηγίδα επιστήμονας Μαρίε (Αν Νταλ Τορπ) συμμετέχει στο τακτικό ετήσιο παγκόσμιο συνέδριο στο Παρίσι, σχετικά με την ακριβή μέτρηση του πρότυπου χιλιόγραμμου, η ζωή της θα αποκλίνει από την κανονική της ρουτίνα. Θα αναγκαστεί λοιπόν να «ζυγίσει» με ακρίβεια τις προσωπικές της απογοητεύσεις και επιθυμίες με την ευκαιρία για αγάπη αλλά και μια διαφορετική στάσης ζωής.
Ο Νορβηγός σκηνοθέτης Μπεντ Χάμερ - γνωστός κυρίως για τις ταινίες του "Kitchen Stories" (2003) και "O'Horten O'Horten" (2007) - επιστρέφει με τη νέα του δημιουργία, η οποία πραγματοποίησε την παγκόσμια πρεμιέρα της πέρσι τον Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ του Τοροντό. Μία ενδιαφέρουσα δραματική ιστορία που ξετυλίγεται όμορφα με κεντρικό άξονα ένα πρωτότυπο σενάριο. Το φιλμ το οποίο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και τον Νοέμβριο στο 55ο Διεθνές Κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Θεσσαλονίκης, αποτέλεσε την επίσημη πρόταση της Νορβηγίας για το Όσκαρ Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας.
«Mommy» του Ξαβιέ Ντολάν (Καναδάς - 2014)
Ο Στιβ (Αντουάν-Ολιβιέ Πιλόν) είναι ένας έφηβος με διαταραχή ελλειμματικής προσοχής και υπερκινητικότητα. Κανένα ίδρυμα δεν τον δέχεται. Ευτυχώς γι’ αυτόν, η μητέρα του (Αν Ντορβάλ) είναι εκεί για να τον βοηθήσει. Οι δυο τους μετακομίζουν σ' ένα μεσοαστικό προάστιο, όπου η γειτόνισσά τους Κάικα (Σουζάν Κλεμάν) εντυπωσιάζεται από τη σχέση τους και εμπλέκεται συναισθηματικά. Μητέρα και γιος προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα ζώντας κάτω από την ίδια στέγη και παλεύοντας να ανταποκριθούν στις καθημερινές προκλήσεις και στις απρόβλεπτες ανάγκες του σπιτικού τους, που δοκιμάζουν διαρκώς τη σχέση τους.
Το φιλμ «Mommy», είναι η νέα πολυαναμενόμενη ταινία, του Ξαβιέ Ντολάν, που έκλεψε τις εντυπώσεις στο περσινό Φεστιβάλ Καννών. Το τρομερό παιδί του παγκόσμιου κινηματογράφου επιστρέφει δυναμικά με την πέμπτη μεγάλου μήκους δημιουργία του. Έχοντας στο πλευρό του τις δύο αγαπημένες του πρωταγωνίστριες, Αν Ντορβάλ και Σουζάν Κλεμάν, αλλά και τον εξαιρετικό ταλαντούχο νεαρό ηθοποιό Αντουάν - Ολιβιέ Πιλόν, ο σπουδαίος Καναδός σκηνοθέτης, εντυπωσιάζει για μία ακόμα φορά, επιστρέφοντας στο αγαπημένο του θέμα και στη σχέση μίας μητέρας με τον ιδιαίτερο γιο της.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top