Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

· Πρόγραμμα Οικονομικής «Υιοθεσίας» ορφανών παιδιών στην Ελλάδα που ζουν με τον παππού ή τη γιαγιά ξεκίνησε το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης

6:33 π.μ.



·        «Έκκληση στους Δήμους όλης της χώρας να βρουν τις οικογένειες των ορφανών παιδιών»
·        Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θέλουν με σεβασμό και διακριτικότητα να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά αρκεί να τα βρούμε

Το ξεκίνημα ενός νέου προγράμματος για την οικονομική στήριξη ορφανών παιδιών της Ελλάδος εξήγγειλε χθες το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης.


Πιο συγκεκριμένα σε εκδήλωση – πάρτι για τα ορφανά παιδιά, που ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα από τους Δήμους (Αθηναίων, Περάματος, Αιγάλεω και Αγίων Αναργύρων) το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης παρέδωσε την πρώτη δόση της οικονομικής βοήθειας στις οικογένειες των ορφανών παιδιών. Με βάση το πρόγραμμα, για κάθε παιδί, η οικογένεια αυτή θα πάρει 600 ευρώ το χρόνο και ταυτόχρονα το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης  ετοιμάζει δράσεις εξατομικευμένης στήριξης για όλα τα παιδιά του προγράμματος.

Μιλώντας χθες την εκδήλωση, ο Πρόεδρος του Ελληνικού Καραβανιού Αλληλεγγύης, κ. Κώστας Παπαδιγενόπουλος, αφού αναφέρθηκε στην 20ετή διεθνή δράση του Οργανισμού που έχει «υιοθετήσει» μέσω προγραμμάτων «οικονομικής αναδοχής» πάνω από 20.000 ορφανά παιδιά, από πολέμους ή φυσικές καταστροφές σε όλο τον κόσμο, σημείωσε ότι «Σήμερα ή Ελλάδα βιώνει μια μεγάλη κοινωνική καταστροφή. Το Ελληνικό Καραβάνι Αλληλεγγύης συγκεντρώνει όλες τις προσπάθειες του στην Ελλάδα» και συνέχισε παρουσιάζοντας τις λεπτομέρειες του προγράμματος για την οικονομική υιοθεσία ορφανών παιδιών που ζουν με τον παππού και τη γιαγιά  με χαμηλά εισοδήματα και τόνισε ότι « υπάρχει ήδη μακρύς κατάλογος ελλήνων, που είναι πρόθυμοι με το υστέρημα τους να αναλάβουν να βοηθήσουν οικονομικά ένα ορφανό παιδί» και συνέχισε λέγοντας «διαπιστώσαμε ότι δεν είναι έτοιμες οι κοινωνικές υπηρεσίες των Δήμων να υποδείξουν τις οικογένειες των παιδιών που μπορούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα». Ο κ. Παπαδιγενόπουλος έκανε έκκληση στους Δήμους όλης της χώρας να βρουν τις οικογένειες των ορφανών παιδιών τονίζοντας ότι «Υπάρχουν πολλοί Έλληνες που θέλουν με σεβασμό και διακριτικότητα να βοηθήσουν αυτά τα παιδιά αρκεί να τα βρούμε».















 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top