Δευτέρα, 30 Αυγούστου 2010

Τέσσερις Έλληνες κινηματογραφιστές ταξιδεύουν στο Φεστιβάλ Βενετίας

9:08 π.μ.


Ούτε μία, ούτε δύο... αλλά τέσσερις θα είναι οι ελληνικές συμμετοχές στο φετινό 67ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας που θα διεξαχθεί από την 1η έως τις 11 Σεπτεμβρίου.

Η δεύτερη ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη Attenberg θα συμμετάσχει στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα του Φεστιβάλ.

Η ταινία παρακολουθεί την Μαρίνα που μεγαλώνει με τον αρχιτέκτονα πατέρα της σε μια μικρή παραθαλάσσια πόλη. Το ανθρώπινο είδος απωθεί τη Μαρίνα. Το παρατηρεί εξ' αποστάσεως, μέσα από τους στίχους του Alan Vega των Suicide, τα ντοκιμαντέρ πάνω στη ζωή των θηλαστικών του Sir Ντέιβιντ Ατένμπορο και τα μαθήματα σεξουαλικής αγωγής που της παραδίδει η φίλη της Μπέλλα. Ένας ξένος φτάνει στην πόλη και την προκαλεί σε μονομαχία στο ποδοσφαιράκι, ενώ ο πατέρας της προετοιμάζει τελετουργικά την αναχώρησή του από τον 20ό αιώνα. Η Μαρίνα, ανάμεσα στους δυο άντρες, με την συνεργασία της Μπέλλας, ανακαλύπτει το θαυμαστό μυστήριο της πανίδας.

Η Χώρα Προέλευσης του Σύλλα Τζουμέρκα θα προβληθεί στην Εβδομάδα Κριτικής, ενώ η πολυβραβευμένη Ακαδημία Πλάτωνος του Φίλιππου Τσίτου διεκδικεί το βραβείο Lux.

Παράλληλα, στο διαγωνιστικό τμήμα ταινιών μικρού μήκους θα συμμετάσχει και η μικρού μήκους ταινία Casus Belli του Γιώργου Ζώη.

http://news.in.gr/culture/article/?aid=1231057066

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top