Παρασκευή 17 Ιουνίου 2011

Η μουσική γιορτάζει (και) στην Αθήνα

8:05 π.μ.


Στους ανθισμένους κήπους του και με ελεύθερη για το κοινό είσοδο ετοιμάζεται να γιορτάσει το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής την 21η Ιουνίου. Η βραδιά - η οποία είναι ενταγμένη στις εκδηλώσεις για την εφετινή 20ετία του Μεγάρου - και θ΄αρχίσει στις 20.00, περιλαμβάνει την εμφάνιση πέντε μουσικών συνόλων ("Metallon", Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, Melos Brass & Φίλοι, Καμεράτα - Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής και Κουιντέτο του Δημήτρη Καλαντζή) που θα παρουσιάσουν, εναλλάξ σε δύο σκηνές, τέσσερα ημίωρα προγράμματα με δημοφιλή έργα, μέσα από όλο το φάσμα της μουσικής. Η γιορτή θα κλείσει με μουσική από dj.

Την Ευρωπαϊκή Γιορτή της Μουσικής θα γιορτάσει την ίδια ημέρα και το Διεθνές Καλλιτεχνικό Κέντρο Athenaeum. Από τις 20.00 ως τις 24.00 και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό έχει προετοιμαστεί μια βραδιά γεμάτη μουσική με τη συμμετοχή του συνόλου κρουστών και του κουαρτέτου σαξοφώνων του Athenaeum, της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων ΑΤΤΙΚΑ καθώς και το Κουαρτέτου Βαλκανικής Μουσικής.

Ο πεζόδρομος της οδού Αδριανού, εμπρός από το κτίριο του Athenaeum, θα μεταβληθεί σε υπαίθρια σκηνή όπου θα παρουσιαστεί ένα πρόγραμμα που περιλαμβάνει από τζαζ μελωδίες, ιταλικές καντσονέτες και γαλλικά βαλς ως ελληνικές και βαλκανικές μουσικές και κινηματογραφικές επιτυχίες.
«Musical Retro» είναι ο τίτλος της μουσικής παράστασης με την οποία γιορτάζει, εξάλλου, το Ιδρυμα Β&Μ Θεοχαράκη την Γιορτή της Μουσικής στις 21 Ιουνίου. Η Σία Κοσκινά μαζί με τον Μπάμπη Βελισσάριο και τον Θάνο Πολύδωρα «συναντώνται» σε μια παράσταση - αναφορά στη μιούζικαλ εκδοχή της ελληνικής τζαζ. Στο πιάνο και τις ενορχηστρώσεις είναι ο Δαυίδ Ναχμίας.

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=406379&h1=true

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top