Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο Μάνος, το Τρίτο Πρόγραµµα και ο «δήµαρχος Χαρχούδας»

6:23 π.μ.

17 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟν ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ
∆εκαπετά χρόνια συµπληρώνονται - σήµερα - από τον θάνατο του Μάνου Χατζιδάκι. Πτυχές από το έργο και τη ζωή του φωτίζουν αφιερώµατα κυριώς από την κρατική ραδιοτηλεόραση.

Με αφορµή τηνεπέτειο, το ψηφιακό αρχείο της ΕΡΤ (http: //www. ert-archives.gr) φέρνει στο φως ιλαρή επιστολή του 1978 προς τον Μάνο Χατζιδάκι, µε αποστολέα το «∆ήµαρχο Χαρχούδα» – από το θρυλικό «Εδώ Λιλιπούπολη», τη ραδιοφωνική εκποµπή που είχε οραµατιστεί ο ίδιος και υλοποίησε η συνεργάτιδά του Ρεγγίνα Καπετανάκη, µε τη συµβολή της παιδοψυχολόγου Ελένης Βλάχου.

Το αρχείο της ΕΡΤ, εξάλλου, δίνει δυνατότητα πρόσβασης στην ψηφιοποιηµένη εκποµπή της σειράς «Παρασκήνιο» µε τίτλο «Μάνος Χατζιδάκις και Τρίτο Πρόγραµµα» µε αφιέρωµα στον συνθέτη. Άνθρωποι που συνεργάστηκαν µαζί του θυµούνται τις πρώτες µέρες του «Τρίτου», µιλούν για το περιεχόµενο του νέου_ τότε _ προγράµµατος, τις ποιοτικές παραγωγές στη µουσική και το ραδιοφωνικό θέατρο, τις πολιτιστικές εκδηλώσεις που οργανώθηκαν σε όλη την Ελλάδα,την ανάδειξη ταλέντων, τη θερµή ανταπόκριση του κοινού, τις ηµέρες που ο Μάνος κυκλοφορούσε στους διαδρόµους της Ελληνικής Ραδιοφωνίας.

«ΜάνοςΧατζιδάκις - 18 κινούµενες εικόνες» τιτλοφορείται µια ακόµη εκποµπή του «Παρασκήνιου», σε σενάριο - σκηνοθεσία Λάκη Παπαστάθη, που προβάλλεται (σε επανάληψη) στις 22.0

0 απότην ΕΤ1. Ελάχιστα γνωστό οπτικοακουστικό υλικό, µεσυνεντεύξεις, ηχογραφήσεις σεστούντιο,συναυλίες,θεατρικές πρόβες αλλά και καθηµερινές στιγµές του συνθέτη, καλύπτουν µια περίοδο 30 ετών (1960-1990) του δηµιουργού. Στις 23.00 θα προβληθεί (σε επανάληψη) και µία συναυλία της Ορχήστρας των Χρωµάτων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στη µνήµη του ιδρυτή της.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top