Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Το «Attenberg» για τo Lux

1:08 π.μ.

Η ταινία της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη στην τελική τριάδα των βραβείων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Η ταινία «Αttenberg» της Αθηνάς Ραχήλ Τσαγγάρη κατάφερε να περάσει στην τελική τριάδα για τo βραβείο Lux που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Το φιλμ θα προβληθεί στο επερχόμενο φεστιβάλ της Βενετίας (στο ίδιο φεστιβάλ ,πέρσι, η ταινία της Τσαγγάρη χάρισε στην πρωταγωνίστριά της Αριάν Λαμπέντ το βραβείο γυναικείας ερμηνείας).

Αυτό σημαίνει ότι η ταινία της Τσαγγάρη κατάφερε να ξεχωρίσει ανάμεσα σε ταινίες όπως το «Άλογο του Τορίνο» του Μπέλα Ταρ και το «L' Ηavre» του Άκι Καουρισμάκι που ήταν επίσης υποψήφιες

Την τελική τριάδα για το Lux συμπληρώνουν οι ταινίες «Τα χιόνια του Κιλιμάντζαρο» του Ρομπέν Γκεντιγκιάν από τη Γαλλία και το «Play» του Ρούμπεν Οστλουντ, συμπαραγωγής Γαλλίας, Δανίας και Σουηδίας. Οι ταινίες επιλέχθηκαν από την επιτροπή με βάση το γεγονός ότι πραγματεύονται με πρωτοτυπία ευαίσθητα ευρωπαϊκά ζητήματα θίγοντας θέματα όπως η κοινωνική ένταξη των νέων, η οικονομική κρίση, η αλληλεγγύη, οι οικογενειακές και πολιτισμικές σχέσεις, οι κανόνες σύμφωνα με τους οποίους ζούμε και οι επιθυμίες της καρδιάς μας.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top