Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Σε επανέκδοση από 14 Ιουλίου η ταινία του Αλφρεντ Χίσκοκ ο «Εκβιασμός»

6:00 π.μ.

Στις ζεστές ελληνικές, καλοκαιρινές νύχτες βγαίνει σε επανέκδοση από 14 Ιουλίου, ο «Εκβιασμός» του Αλφρεντ Χίτσκοκ, ταινία του 1929, καθοριστική για την μετέπειτα πορεία του ως μάστορα του σασπένς.

Ηρωίδα, μια νεαρή που ύστερα από μια φιλονικία με τον φίλο της και ντεντέκτιβ της Σκόντλαντ Γιαρντ, καταλήγει στο διαμέρισμα ενός ζωγράφου στον οποίο δέχεται να ποζάρει γυμνή. Αυτός προσπαθεί να τη βιάσει και η ηρωίδα τον σκοτώνει. Κάποιος την βλέπει να βγαίνει από το διαμέρισμα και αρχίζει να τη εκβιάζει.

Το σενάριο συνυπογράφει ο Α. Χίτσκοκ με τον Τσαρλς Μπένετ.

Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, μια από τις πρώτες αγαπημένες ξανθιές του Χίτσκοκ, η Τσέχα Αννυ Όντρα, ντουμπλαρισμένη από μια αγγλίδα ηθοποιό.

Το 1929 ο σκηνοθέτης ξεκίνησε τα γυρίσματα για να κάνει βουβή ταινία αλλά λόγω της αυξανόμενης απήχησης του ολοκαίνουργιου τότε ήχου στον κινηματογράφο, ο παραγωγός της ταινίας Τζον Μάξγουελ, έδωσε εντολή στον Χίτσκοκ να γυρίσει και κάποια κομμάτια με ήχο. Ο Χίτσκοκ όμως θεώρησε απαράδεκτη την ιδέα να γυριστεί ένα μέρος μόνο της ταινίας με ήχο και γι’ αυτό τη γύρισε όλη με ήχο στα κρυφά!

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top