Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

Καλώς ήρθες Ιούλιε (Βερν)!

7:59 π.μ.


της Μαρίας Τζαμπούρα

Η ευρωπαϊκή λογοτεχνία χρωστάει πολλά στους καταπιεστικούς πατεράδες του 1800 που στέλνανε σωρηδόν τους γιούς τους να σπουδάσουν Νομική, παρά τη θέληση τους.

Εκείνοι προκειμένου να ξεφεύγουν από την πλήξη των μαθημάτων και κόντρα στην πατριαρχική επιβολή, στρέφονταν στη συγγραφή και σε άλλες εξίσου επαναστατικές πράξεις.

Έτσι κάπως, ξεκίνησε και ο Ιούλιος Βερν να γράφει τις ιστορίες του.

Όταν ο πατέρας του το έμαθε, σταμάτησε να πληρώνει τα δίδακτρα του για τη Σχολή.

Τότε ο πολυμήχανος Βερν σκέφτηκε να τις πουλάει. Κάποιες αποδείχθηκαν ιδιαίτερα δημοφιλείς, όχι μόνο στη Γαλλία αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τα υπόλοιπα ανήκουν στην ιστορία.

To “20.000 λεύγες κάτω από τη θάλασσα”, ο πλοίαρχος Νέμο και ο Ναυτίλος του είναι από τα πιο γνωστά του έργα και το έχουμε διαβάσει σε όλες τις δυνατές μορφές του, κλασσικό εικονογραφημένο, παιδική διασκευή, δερματόδετο πρωτότυπο, steampunk κόμικ.

Αυτό το καλοκαίρι, κυκλοφορεί από τη σειρά “ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑ-ΠΑΙΔΙΚΑ ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΜΕΝΑ”, των εκδόσεων Anubis. Πρόκειται για μια πρώτη, δροσιστική βουτιά στα βάθη των ωκεανών της λογοτεχνίας και γνωριμία των παιδιών με το έργο κλασσικών δημιουργών. Το σενάριο είναι του Carl Bowen ενώ η εικονογράφηση είναι των Jose Alfonso και Ocampo Ruiz.

20.000 Λεύγες κάτω από τη θάλασσα, του Ιουλίου Βερν
Carl Bowen
Jose Alfonso/Ocampo Ruiz
Εκδόσεις Anubis

Πηγή http://www.bookpress.gr/

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top