Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Πτώση του τζίρου στα βιβλία και μελέτες για την κρίση, στο νέο τεύχος του περιοδικού "Διαβάζω"

5:38 π.μ.

Πτώση του τζίρου εμφανίζουν τα βιβλιοπωλεία. Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύει το νέο τεύχος του μηνιαίου περιοδικού "Διαβάζω", (Ιούλιος -Αύγουστος), με βάση τους ισολογισμούς που επεξεργάσθηκε το Εθνικό Κέντρο Βιβλίου, το 2010 αλυσίδες καταστημάτων αλλά και εκδοτικοί οίκοι παρουσιάζουν πτώση πάνω από 10%.

Στο περιοδικό μπορείτε να διαβάσετε ακόμη άρθρο του διευθυντή του περιοδικού Γιάννη Μπασκόζου στο οποίο αναφέρεται στο Παγκόσμιο Φόρουμ για την κουλτούρα και τις πολιτιστικές βιομηχανίες , που έγινε τον Ιούνιο στην Μόντσα της Ιταλίας, με θέμα "το βιβλίο του αύριο».

Ο Γιώργος -Ίκαρος Μπαμπασάκης θυμίζει αποσπάσματα κειμένων και των ποιητών που έφυγαν από τη ζωή το 2011, Γιάννη Βαρβέρη και Χόρχε Σεμπρούν .

Ο Αλέξης Ζήρας αναλύει το αντισυμβατικό κίνημα της πλατείας , η Μαρίζα Ντεκάστρο προτείνει παιδικά βιβλία που ξεχώρισαν, ενώ ο Αιγύπτιος συγγραφέας Τάχερ Μπάχαα, σε συνέντευξή του στον Σωκράτη Καμπουρόπουλο, αφηγείται πως από το 2004- 2005 εκφράστηκε κατά της δικτατορίας του Μπουμπάρακ και μιλάει για τις διαδηλώσεις της πλατείας Ταχρίρ, που πολιτιστικά προετοιμάστηκαν χρόνια πριν, χάρις και στα δικά του ανατρεπτικά μυθιστορήματα.

Το περιοδικό παρουσιάζει 200 βιβλία για το καλοκαίρι από το χώρο της πεζογραφίας, αλλά από τον τομέα του δοκιμίου, μεταξύ των οποίων και βιβλία που αφορούν την κρίση , όπως: "Μετά το Μνημόνιο", του Πάνου Καζάκου, εκδόσεις Παπαζήσης. "Η κρίση στην Αμερική 1927", του Πωλ Κλωντέλ, εκδόσεις Ολκός. " Κρίση, απεχθές χρέος και αθέτηση πληρωμών", του Γιάννη Τόλιου, εκδόσεις Τόπος. "Ο θρίαμβος της απληστίας", του Τζόζεφ Στίγκλιτς, εκδόσεις Παπαδόπουλος. "Παγκόσμια κατάρρευση σε δέκα χρόνια;" του Ζακ Αταλί, εκδόσεις Παπαδόπουλος. "Οικονομική κρίση και Ελλάδα", των Α.Βλάχου- Ν.Θεοχαράκη- Δ.Μυλωνάκη, εκδόσεις Γκούτεμμπεργκ. "Εισαγωγή στις διεθνείς οικονομικές σχέσεις", του Χρήστου Νίκα, εκδόσεις Επίκεντρο. "Η επιστροφή του Ράϊχ" του Γιώργου Μαλούχου, εκδόσεις Λιβάνη.


Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top