Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Οι ταινίες της εβδομάδας

10:27 π.μ.


Παριζιάνικη δράση με Ερίκ Καντονά

Κυνηγητό στο Παρίσι x 2

Δεξιοτεχνικά γυρισμένο στους πολύβουους δρόμους του Παρισιού, το αστυνομικό θρίλερ «3 ώρες διορία» («Point blank», Γαλλία, 2011) του Φρεντ Καβαγιέ είναι μια άκρως χορταστική ταινία με την αδρεναλίνη στο… διάστημα. Βεβαίως, το βασικό μοτίβο, εδώ, είναι μια πολύ παλιά, χιλιοειπωμένη ιστορία: ένας άνθρωπος (Ζιλ Λελούς) θα βρεθεί στο λάθος σημείο την λάθος στιγμή για να ζήσει μέσα σε μια μέρα όλα όσα θα χρειαζόταν δυο ζωές για να ζήσει. Ανάμεσα σε μια ομάδα διεφθαρμένων αστυνομικών που θέλουν το κεφάλι του και έναν κακοποιό (Ροσντί Ζεμ) τον οποίο πρέπει να βγάλει από το νοσοκομείο και να παραδώσει στον φίλο του που κρατά όμηρο την γυναίκα του. Το στοίχημα του Καβαγιέ είναι να μην σ' αφήσει ούτε στην τουαλέτα να πας και η αλήθεια είναι ότι τα καταφέρνει χωρίς να πέφτει στην παγίδα των υπερβολών, όπως για παράδειγμα συμβαίνει σε ένα άλλο γαλλικό αστυνομικό θρίλερ, το «Switch» (Γαλλία, 2011) του Φρεντερίκ Σεντερφέρ.

Στο ίδιο μοτίβο, με το ίδιο εύρημα αλλά πολλά προβλήματα στο σενάριο, το «Switch» έχει ως βασικό ατού την κυρίαρχη παρουσία του Ερίκ Καντονά. Παίζοντας τον «περπατημένο» αστυνομικό που προσπαθεί να λύσει μια δύσκολη υπόθεση δολοφονίας (και όχι μόνον) ο πρώην άσος του ποδοσφαίρου σε κάνει να ξεχνάς για λίγο την αναληθοφάνεια του σεναρίου που έγραψε ο Ζαν Κριστόφ Γκρανζέ (συγγραφέας των «Πορφυρών ποταμιών» και της «Αυτοκρατορίας των λύκων» και επίσης παραγωγός). Το πρώτο μέρος κυλά θαυμάσια στο «χιτσκοκικό» του σύμπαν: μια καναδέζα (Καρίν Βαρνάς) που άλλαξε σπίτι μέσω ίντερνετ με μια παριζιάνα, θα βρεθεί μπλεγμένη σε μια απίστευτη ιστορία όταν στο νέο της σπίτι θα βρεθεί η σορός ενός αποκεφαλισμένου άντρα. Το δεύτερο μέρος όμως που υποτίθεται ότι δίνει την λύση καταλήγει σε κουραστικό μπέρδεμα σε σημείο που για να καταλάβεις τι ακριβώς έγινε θα πρέπει να ξαναδείς την ταινία. Και όμως ο σκηνοθέτης Φρεντερίκ Σεντερφέρ στο παρελθόν μας είχε δώσει ένα σαφώς ανώτερο θρίλερ, τους «Κατασκόπους» με το ζεύγος Βενσάν Κασέλ, Μόνικα Μπελούτσι.

Αναλυτικά όλες οι ταινίες

http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=412947

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top