Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη: Ολα για τις γυναίκες

9:21 π.μ.


Κινηματογραφικό αφιέρωμα στην Ταινιοθήκη τιμά την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Η βία κατά των γυναικών, ζήτημα που ο κινηματογράφος έχει θίξει πολλές φορές και σε παγκόσμιο επίπεδο, επανέρχεται στο προσκήνιο μέσω ενός αφιερώματος με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών (25 Νοεμβρίου).

Δεκαέξι ταινίες, ελληνικές και ξένες, μυθοπλασίας και ντοκυμαντέρ, θα προβληθούν από την Παρασκευή 25 ως τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011 στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το αφιέρωμα. Κάποιες από αυτές, όπως η «Τσιγγάνικη ψυχή» της Ισπανίδας Τσους Γκουτιέρες και «Ο αγώνας του Κρίπαν» του Ομερ Οκε προβάλλονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα σε συνεργασία με την πρεσβεία της Ισπανίας στην Αθήνα.

Τις προβολές των ταινιών θα πλαισιώσει συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί στην Ταινιοθήκη το Σάββατο 26 Νοεμβρίου στις 20.00 με βασική ομιλήτρια τη Γιοχάνα Μπούρκε, καθηγήτρια στο Birkbeck College του Λονδίνου και συγγραφέα των βιβλίων «Rape: Sex, Violence, History» και «Φόβος - Στιγμιότυπα από τον πολιτισμό του 19ου και του 20ού αιώνα» (εκδόσεις Σαββάλα). Στη συζήτηση που θα συντονίσει η Μαρία Κομνηνού, γενική γραμματέας του ΔΣ της Ταινιοθήκης της Ελλάδος και αναπληρώτρια καθηγήτρια του Τμήματος ΕΜΜΕ του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, θα συμμετέχουν επίσης οι σκηνοθέτες Τζους Γκουτιέρες και Κυριάκος Κατζουράκης («Ο δρόμος προς τη Δύση») και η Μαρία Στρατηγάκη, γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων και επίκουρη καθηγήτρια στο τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής του Παντείου Πανεπιστήμιου.

Μία ημέρα πριν, την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου, η Τσους Γκουτιέρες θα συνομιλήσει με το κοινό της ταινίας της «Τσιγγάνικες ψυχές».

Αναλυτικά
http://www.tovima.gr/culture/article/?aid=430952&h1=true

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top