Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Τολμηρός νέος κόσμος

8:12 π.μ.


Η ιστορία έχει δείξει ότι ύστερα από περιόδους μεγάλης κρίσης γεννιούνται οι μεγάλες πρωτοπορίες. Ετσι και στην Αμερική, η εικαστική δημιουργία που αναδύθηκε από τα αποκαΐδια του Α' Παγκοσμίου Πολέμου έγραψε το δικό της ριζοσπαστικό κεφάλαιο, πριν ανακόψει την πορεία της η Μεγάλη Υφεση της δεκαετίας του '30.

Μια μεγάλη έκθεση που εγκαινιάστηκε στο Μουσείο Μπρούκλιν εστιάζει σ' αυτή την μεταιχμιακή περίοδο, στην αμερικανική τέχνη της δεκαετίας του '20. «Youth and Beauty: Art of the american twenties» είναι ο τίτλος του αφιερώματος και περιλαμβάνει περίπου 138 έργα ζωγραφικής, γλυπτικής και φωτογραφίες 67 καλλιτεχνών.

Η έκθεση καταγράφει τις σημαντικές αλλαγές που έφεραν στην αμερικανική κοινωνία ένα πλήθος γεγονότων: η αστικοποίηση και η αρχιτεκτονική ανάπτυξη, η βιομηχανική πρόοδος, η νέα γλώσσα της διαφήμισης, η άνοδος των υλιστικών αξιών και η επίδρασή τους στην καθημερινή ζωή.

Διαβάστε το ρεπορτάζ

http://www.enet.gr/?i=issue.el.home&date=27/11/2011&id=328523

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top