Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Το Κύκλωμα

7:11 π.μ.


Αρχαιότητες από την Κρήτη και όλη την Ελλάδα καταλήγουν σε ιδιωτικές συλλογές μέσω του παράνομου εμπορίου που διακινεί τους αρχαιολογικούς θησαυρούς σε όλο τον κόσμο. Μια διεθνής έρευνα που αποκαλύπτει το «κύκλωμα» νομιμοποίησης των προϊόντων αρχαιοκαπηλείας.

«Το κύκλωμα», ντοκιμαντέρ του Ανδρέα Αποστολίδη, είναι μια αποκαλυπτική ματιά στο παράνομο εμπόριο ελληνικών αρχαιοτήτων από τον 19o αιώνα έως σήμερα, με έμφαση στις τρεις τελευταίες δεκαετίες.

Αποτέλεσμα πέντε χρόνων έρευνας του σκηνοθέτη και του Νικόλα Ζηργάνου, γυρίστηκε σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, στην Αγγλία, τη Νέα Υόρκη, την Ιταλία, τη Γενεύη, το Ισραήλ και τη Γερμανία. Με συνεντεύξεις και επισκέψεις σε μια σειρά από μουσεία, οίκους δημοπρασίας, ιδιώτες συλλέκτες και αρχαιοπώλες αποκαλύπτεται το παράνομο διεθνές εμπόριο ελληνικών αρχαιοτήτων και ο ρόλος του ελληνικού κράτους.

Δείτε το ντοκιμαντέρ

http://www.politestv.gr/index.php?id=1000&article=33&fos=1

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top