Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012

Οι λογικοφανείς αλχημείες στο φως

10:47 π.μ.

Από τη Χαμένη Ατλαντίδα, τους διάφορους θεολογικούς μύθους ως τις θεωρίες περί UFO και τις ερμηνείες της ιστορίας με θεωρίες συνωμοσίας

 ROLAND H. FRITZE
Επινοημένη γνώση Ψευδοϊστορία,
ψευδοεπιστήμη και ψευδοθρησκείες
Μετάφραση Δημήτρης Τανούδης,
Εκδόσεις του 21ου αιώνα,
σελ. 377, τιμή 23,43 ευρώ

 Την 26η Μαρτίου 1977 ανακαλύφθηκαν 39 πτώματα κοντά στο Σαν Ντιέγκο. Ηταν ντυμένα ομοιόμορφα και είχαν αυτοκτονήσει κάτω από τις οδηγίες της θρησκευτικής αίρεσης «Πύλη του Ουρανού». Τα μέλη της αίρεσης πίστευαν ότι η ανθρωπότητα δημιουργήθηκε από τους εξωγήινους με το όνομα «Διαστημικοί Αδελφοί», τους οποίους θα ξανάβρισκαν αφού πρώτα αποποιούνταν το θνητό τους σώμα. Η σύγχρονη ιστορία είναι γεμάτη από ψευδοθρησκείες που στηρίζονται στη αφέλεια των ανθρώπων.
Στο δεύτερο μισό του αιώνα ο ψευδοεπιστήμονας Ιμάνουλε Βελικόφσκι (1895-1979) επινόησε μια θεωρία όπου ο πλανήτης Αφροδίτη κάθε φορά που πλησίαζε τη Γη προκαλούσε τρομερές καταστροφές. Χρησιμοποιώντας και επιστημονικά στοιχεία ανάμεικτα με μυθοπλασίες δημιούργησε μια δική του ιστορία της ανθρωπότητας.
Ο Εριχ φον Ντένικεν ήταν ο πιο διάσημος μυθοπλάστης, υποστήριξε ότι αρχαίοι αστροναύτες από άλλο πλανήτη έφεραν τον πολιτισμό στην ανθρωπότητα και ζευγάρωσαν με πρωτόγονους ανθρώπους παράγοντας τον σύγχρονο ευφυή άνθρωπο.
Ο Ronald H. Fritze, καθηγητής Ιστορίας και πρύτανης του Κολλεγίου Τεχνών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Athens State της Αλαμπάμα στο βιβλίο του «Επινοημένη γνώση» (Εκδόσεις του 21ου αιώνα, μετάφραση Δημήτρης Τανούδης) εξερευνά το επινοημένο σύμπαν αποδεικνύοντας πίσω από τα δήθεν γεγονότα της πάμπολλες επιστημονικές αλχημείες. Από τη Χαμένη Ατλαντίδα, τους θεολογικούς μύθους και τις διάφορες θεωρίες των ΑΤΙΑ ως τις συνωμοσιολογικές ερμηνείες της ιστορίας και τις διαδεδομένες εικασίες (όπως ότι Κινέζοι ανακάλυψαν το 1421 την Αμερική) ο συγγραφέας ξεσκεπάζει έναν κόσμο που αρέσκεται να πιστεύει το απίστευτο.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top