Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

To «Διαβάζω» στο Διαδίκτυο

7:25 π.μ.

Εκδίδεται ανελλιπώς κάθε μήνα από το 1976. Από τις σελίδες του παρουσιάστηκαν όλοι οι μεταπολεμικοί λογοτέχνες. Γνωστό για αφιερώματά του σε συγγραφείς και θέματα και για τα λογοτεχνικά βραβεία που καθιέρωσε το 1996, βραβεύτηκε πέρυσι για την προσφορά του στα γράμματα από την Ακαδημία Αθηνών. Τώρα το «Διαβάζω», κάπως καθυστερημένα είναι η αλήθεια, περνά στην ψηφιακή εποχή, εγκαινιάζοντας τη λειτουργία της ηλεκτρονικής του έκδοσης www.diavazo.gr.



Η ηλεκτρονική έκδοση θα περιλαμβάνει επιλογές από την ύλη του εντύπου (αρθρογραφία, συνεντεύξεις, αφιερώματα κτλ.) στην ακέραιη μορφή τους αλλά και νέες στήλες (όπως η στήλη Βroken Εnglish, της νέας συγγραφέως Μαρίας Ξυλούρη, η οποία θα εγκαινιαστεί με δύο άρθρα για αγγλόφωνους συγγραφείς κάτω των 35 ετών). Στην ιστοσελίδα θα φιλοξενούνται νέα από τον χώρο του βιβλίου, ατζέντα εκδηλώσεων, παρουσίαση του βιβλίου της ημέρας και μεγάλος αριθμός βιβλιοκρισιών και βιβλιοπαρουσιάσεων. Η ιστοσελίδα θα λειτουργεί παράλληλα με το έντυπο, ενισχύοντας τον ρόλο του εντύπου, αλλά και αυτόνομα και θα ενημερώνεται κάθε μέρα.

Τα εγκαίνια της ιστοσελίδας και το επίσημο «ανέβασμά» της στο Διαδίκτυο θα γίνει την Πέμπτη 28 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ., στο Free Thinking Zone (Σκουφά 64 και Γριβαίων). Πριν από την παρουσίαση θα προηγηθεί συζήτηση για τη σχέση ψηφιακής τεχνολογίας και λογοτεχνίας με θέμα «Μπλογκόσφαιρα και Λογοτεχνία». Θα μιλήσουν οι συγγραφείς Γιώργος-Ίκαρος Μπαμπασάκης και Μαρία Ξυλούρη και ο αρθρογράφος του περιοδικού Παναγιώτης Γαβριήλογλου.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top