Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ο Ντανιέλ Μορντζίνσκι στην Αθήνα

9:15 π.μ.

Έχει φωτογραφίσει τρεις γενιές λατινοαμερικανών λογοτεχνών, αλλά και διανοουμένους, στοχαστές και συγγραφείς σε όλον τον κόσμο. Ο 53χρονος αργεντινός φωτογράφος Ντανιέλ Μορντζίνσκι, αγαπημένος φωτογράφος του Μάριο Βάργκας Λιόσα και του Λουίς Σεπούλβεδα, επίσημος φωτογράφος των λογοτεχνικών φεστιβάλ «Hay» στην Καρταχένα της Κολομβίας, «Vivamérica» στη Μαρδρίτη και FILBA στο Μπουένος Άιρες και φωτορεπόρτερ της «El País», απαθανατίζει τα τελευταία 35 χρόνια σημαίνουσες λογοτεχνικές φυσιογνωμίες σε ένα πρότζεκτ που διαρκώς επεκτείνεται, το οποίο οι κριτικοί αποκαλούν «Ανθρώπινο άτλαντα της λογοτεχνίας».

Εκατό λογοτεχνικά πορτρέτα του, συγγραφέων της ιβηρο-αμερικανικής λογοτεχνίας, με αφετηρία ένα ασπρόμαυρο πορτρέτο του Χόρχε Λουίς Μπόρχες του 1978, παρουσιάζονται στην έκθεση «Από μελάνι και φως. Μια ματιά στην ψυχή της ισπανόφωνης γραμματείας», στο Ινστιτούτο Θερβάντες στην Αθήνα (Μητροπόλεως 23) ως τις 6 Σεπτεμβρίου (Δε.-Παρ.: 10.00 π.μ ως 2.00 μ.μ. και 4.00 μ.μ. ως 8.00 μ.μ. Σάβ.: 10.00 π.μ ως 2.00 μ.μ.).

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν την Πέμπτη 20 Ιουνίου, στις 7.00 μ.μ., παρουσία του Ντανιέλ Μορντζίνσκι, ο οποίος θα βρεθεί στην Αθήνα προσκεκλημένος του 5ου Φεστιβάλ Ιβηρο-Αμερικανικής Λογοτεχνίας ΛΕΑ. Τον καλλιτέχνη θα παρουσιάσουν η μεταφράστρια Νίνα Αγγελίδη και ο διευθυντής του Ινστιτούτου Θερβάντες στην Αθήνα Βίκτωρ Αντρέσκο. Στη συνέχεια ο Ντανιέλ Μορντζίνσκι θα μιλήσει για τη δουλειά του στο κοινό.

Αναλυτική συνέντευξη παραχώρησε ο Ντανιέλ Μορντζίνσκι στο «Βήμα της Κυριακής», που κυκλοφορεί το Σάββατο 22 Ιουνίου.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top