Σάββατο 8 Ιουνίου 2013

Στα «χνάρια του Δαρβίνου» το Ίδρυμα Ευγενίδου

3:07 π.μ.

Με μοναδικά εφόδια την δημιουργική σκέψη, την ομαδική εργασία και φυσικά την επιστήμη, το Ευγενίδειο Ίδρυμα οργανώνει για 6η συνεχόμενη φορά τα «Διαδραστικά Διήμερα» για μαθητές που έχουν ολοκληρώσει την Ε' και Στ' τάξη του Δημοτικού αλλά και την Α' Γυμνασίου.

Εφέτος οι μικροί φίλοι του Ιδρύματος θα μετατραπούν σε «Εξερευνητές των τροπικών» και θα βαδίσουν «στα χνάρια του Δαρβίνου», όπως ακριβώς είναι και το θέμα του εφετινού προγράμματος.

 
provoli sto Planitario
P1050502
Perihghsh sti diadrastiki ekthesi
Anazitwntas plirofories sti Bibliothiki
IMG_0275
IMG_0040
 
6  φωτογραφίες

«Τα παιδιά θα μάθουν για την θεωρία του Δαρβίνου, την εμφάνιση και την ανάπτυξη της ζωής στην Γη αλλά και το πώς αλληλεπιδρούν οι οργανισμοί με το περιβάλλον τους και το οικοσύστημα, με διασκεδαστικό και διαδραστικό τρόπο, χωρίς να αισθάνονται ότι παρακολουθούν ένα ακόμα σχολικό μάθημα» δηλώνει στο Βήμα η κυρία Λήδα Αρνέλλου, υπεύθυνη του τμήματος Διαδραστικών Εκθέσεων του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Το πρόγραμμα εξελίσσεται στο Πλανητάριο, στην βιβλιοθήκη και στην αίθουσα διαδραστικών εκθεμάτων επιστήμης και τεχνολογίας. «Μέσα από κατασκευές, πειράματα, παιχνίδια και δραστηριότητες τα παιδιά θα ανακαλύψουν τα μυστικά που κρύβει το νησί του Πάσχα και τις ανακαλύψεις του Δαρβίνου στα νησιά Γκαλαπάγκος» σχολιάζει η κυρία Αρνέλλου.

«Τα παιδιά είναι ενθουσιασμένα, καθώς μαθαίνουν με ευχάριστο τρόπο αλλά και οι γονείς θεωρούν ότι τα παιδιά τους ασχολούνται δημιουργικά με την επιστήμη κατά την διάρκεια των θερινών διακοπών τους».

Πρόγραμμα και δράσεις

Το πρόγραμμα των διημέρων ξεκινά στις 8.30 το πρωί και διαρκεί έως και τις 16.30 ενώ την δεύτερη ημέρα, στην τελετή λήξης του προγράμματος, τα παιδιά θα παρουσιάσουν τις κατασκευές και τα αποτελέσματα των ερευνητικών αποστολών τους στους γονείς τους.

Και εφέτος θα πραγματοποιηθούν 10 διαδραστικά διήμερα, κατά την διάρκεια του Ιουνίου και του Ιουλίου, στον χώρο του Ιδρύματος (Λεωφόρος Συγγρού 287).

Το κάθε διαδραστικό διήμερο θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν έως 20 παιδιά, ενώ θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Οι ημερομηνίες διεξαγωγής του προγράμματος είναι στις
17-18 Ιουνίου, 20-21 Ιουνίου, 25-26 Ιουνίου, 27-28 Ιουνίου, 1-2 Ιουλίου, 4-5 Ιουλίου, 8-9 Ιουλίου, 11-12 Ιουλίου, 15-16 Ιουλίου, 18-19 Ιουλίου.  
Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.

Το κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα είναι 20 ευρώ ανά παιδί και για τις δύο ημέρες, ενώ περιλαμβάνει τις δραστηριότητες και τα απαραίτητα υλικά για τις κατασκευές. Οι γονείς θα πρέπει, θυμίζει το Ευγενίδειο, να έχουν φροντίσει για το δεκατιανό και το γεύμα των παιδιών, καθώς και να έχουν μαζί τους κάποιο μπουφάν ή ζακέτα - ειδικά για το Πλανητάριο, όπου η θερμοκρασία κυμαίνεται στους 21˚C - αλλά και ένα καπέλο για τον ήλιο.

Για περισσότερες πληροφορίες αλλά και για να δηλώσετε συμμετοχή στα διαδραστικά διήμερα καλέστε στο 210 9469681, Δευτέρα έως Παρασκευή από τις 9.00 έως τις 16.30 ή στο email diadraseis@eugenfound.edu.gr

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top