Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Viva Espana! Μέρες ισπανικού κινηματογράφου

7:40 π.μ.

Μέρες καλού ισπανικού κινηματογράφου στην Αθήνα, αφενός με την προβολή (σε επανέκδοση) της ταινίας του Κάρλος Σάουρα "Θρέψε κοράκια" (Cria Cuervos) παραγωγής 1975, αφετέρου με την Εβδομάδα Ισπανικού Κινηματογράφου που ξεκινά την Πέμπτη 4 Ιουλίου στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος, στον θερινό κινηματογράφο "Λαΐς".


Το "Cria Cuervos", μια καταβύθιση στους δαίμονες της παιδικής ηλικίας, και ταυτόχρονα μια πολιτική παραβολή για την Ισπανία του Φράνκο, που ο Κάρλος Σάουρα γύρισε το καλοκαίρι του 1975, λίγο πριν τον θάνατο του δικτάτορα, επικεντρώνεται στη ζωή ενός οκτάχρονου ορφανού κοριτσιού (η Άννα Τόρεντ από το "Πνεύμα του μελισσιού"). Ο απολυταρχικός πατέρας της, υψηλόβαθμος στρατιωτικός, στα μάτια της είναι υπεύθυνος για τον θάνατο της αγαπημένης της μητέρας (Τζέραλντιν Τσάπλιν). Καταγωγική αφετηρία του "Λαβύρινθου του Πάνα", το "Cria Cuervos" είναι μια από τις πιο βασανιστικές όσο και αξέχαστες κινηματογραφικές καταγραφές της πραγματικότητας των παιδιών, όπως αυτή διαθλάται μέσα από τη φαντασία τους. Ο τίτλος σημαίνει κατά λέξη "Θρέφε κοράκια" και είναι παρμένος από μια δυσοίωνη ισπανική παροιμία ("Θρέφε κοράκια, να σου βγάλουν τα μάτια").

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top