Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2010

Ο Χάρι Πότερ ενηλικιώθηκε

6:02 π.μ.

Του Δημήτρη Δανίκα

Sorry, Kids. Οµως µέχρι τώρα ο Χάρι Πότερ για µένα ήταν κάτι µεταξύ µπουρδολογίαςκαι άµπρακατάµπρα. Ακατανόητο,φλύαρο και βαρετό. Πειράζει; Για να λέµε όµως καιτου στραβού το δίκιο, αυτόςο τελευταίος µετους «κλήρους του θανάτου», δηλαδή το µισό του φινάλε, είναι µια καλοσκηνοθετηµένη ιστορία από τοπρώτο µέχρι τοτελευταίο λεπτό. Μη βαράτε. Το οµολογώ!

Με λιγότερα ιπτάµενα σκουπόξυλα. Με ελάχιστη σύγχυση. Καιµε φραγή στα ακατάσχετα µαγικά. Από την άλλη, σκοτάδι. Too dark. Σκοτεινό,ολίγον νοσηρό,για το είδος του εξαιρετικά οργανωµένο και ελάχιστα στην αφήγηση εξαντλητικό. Και on top µε µία ιστορία αλληγορική. Που παραπέµπει σε πραγµατικά περιστατικά. Τότε στη δεκαετία του ‘30. Με την άνοδο του ναζισµού και µε το φλερτ αρκετών της βρετανικής αριστοκρατίαςµε τον πραγµατικό Βόλντεµορτ εκείνης της εποχής. Από το γαλλικό Mort, θάνατος. ∆ηλαδή τον Αδόλφο Χίτλερ. Γιατί όλα αυτά;

Προφανώς επειδή είναιτο φινάλε, η κλιµάκωση και γιατίο Χάρι δεν είναι πια µωρό.

Τι να πω; Ισως αυτός ο «Χάρι Πότερ και οι κλήροι του θανάτου» (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1) δεν είναι ακριβώςγια µικρά, πολύ µικρά, παιδιά.Και πώς ναείναι. Από τον πρώτο «Harry Potter and theSorcerer’s Stone» του 2001 έχουν περάσει εννιά χρόνια. Που θα πει ότι ο Ντάνιελ Ράντλιφ από 12 ετών µε κοντά παντελονάκια έγινε σήµερα 21. Κοτζάµ άντρας τηςπαντρειάς. Το αυτό συµβαίνει και µε τους δύο κολλητούς του στην ταινία. Τον ΡούπερτΓκριντ, δηλαδή τον Ρον Ουέσλι. Σήµερα 22 χρονών. Και την Εµα Γουάτσον, την Ερµιόνη Γκρέιντζερ των 20 Μαΐων. Εκεί λοιπόν που µε το προτελευταίο επεισόδιο έλεγα «Χάρι, κόψετην µαλακία και πήγαινε να κάνεις καµιά δουλειά», διαψεύστηκα. Από τον βρετανό σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γέιτς. Τον άνθρωπο που πριν από έναν χρόνο είχε υπογράψει «Ο Χάρι Πότερ και ο ηµίαιµος πρίγκιψ» (Harry Potter and the Half-Blood Prince), ίσως το χειρότεροεπεισόδιο της σειράς. Πώς έγινε αυτή η µεταµόρφωση; Απλό. Λόγω σεναρίου, πλοκής και ίντριγκας. Ετσι ακριβώς. The Story my friend. Από εκεί αρχίζουν όλα. Από τηΒρετανίδα Τζόαν Ρόουλινγκ τη συγγραφέα. Που µόλις στα σαράντα πέντε τηςέχει αποταµιεύσει τόσες αγγλικές λίρες όσες δεν φαντάζεται το τσερβέλο κάθε κοινού θνητού. Ο Χάρι µεγιστοτεράστια, σίγουρη, µετοχή. Με τα δικαιώµατα, οι επίγονοι και κληρονόµοι της θα τρώνε µε χρυσά κουτάλια. Α ρε και να την είχα αδελφή!

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top