Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Ο Ελβις Κοστέλο κατά της Wall Street

7:24 π.μ.


Nέο άλμπουμ

Στο νέο του άλμπουμ ο βρετανός δημιουργός «βουτάει» στην αμερικανική κάντρι και ασκεί κοινωνική κριτική


Δύσκολα θα μπορούσε να εντάξει κανείς τον Ελβις Κοστέλο σε μία κατηγορία: ο ιρλανδικής καταγωγής βρετανός τραγουδοποιός συνηθίζει να μετακινείται με πολύ μεγάλη ευκολία από το πανκ και τη ροκ στην τζαζ, στη σόουλ, στην κλασική, ακόμη και στην όπερα. Τα τελευταία χρόνια, με εμφανή τα σημάδια της ανανέωσης χάρη στον γάμο του με τη σπουδαία τζαζ τραγουδίστρια Νταϊάνα Κραλ και τον ερχομό των δίδυμων γιων του, ο Κοστέλο ζει μόνιμα στον Καναδά, έχει το δικό του τηλεοπτικό πρόγραμμα στις ΗΠΑ, ενώ μόλις κυκλοφόρησε το ενδέκατο άλμπουμ του... για τη δεκαετία που διανύουμε.

Το «Νational Ransom» ηχογραφήθηκε στο Νάσβιλ με παραγωγό τον «πολύ» Τ Μπόουν Μπερνέτ και συνιστά τη δεύτερη κατά σειρά «βουτιά» του καλλιτέχνη στην αμερικανική μουσική παράδοση. Οταν βέβαια μιλάμε για τον Ελβις Κοστέλο, ο οποίος σύμφωνα με τον Πολ Μακ Κάρτνεϊ - και όχι μόνο- είναι ένας από τους σπουδαιότερους δημιουργούς της ροκ μουσικής, πρωτίστως μιλάμε για τους στίχους του και για την τόσο χαρακτηριστική φωνή του.

Το προηγούμενο άλμπουμ του «Secret, Ρrofane & Sugarcane» γνώρισε, ακριβώς λόγω των κάντρι προσανατολισμών του, μεγαλύτερη επιτυχία στις ΗΠΑ απ΄ ό,τι στη Βρετανία. Οσο για το «Νational Ransom», έχει ήδη κερδίσει την εύνοια των κριτικών στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, τόσο λόγω της θεματολογίας όσο και γι΄ αυτή καθαυτή τη μουσική που περιέχει. Με το ομώνυμο τραγούδι ο Κοστέλο... επιτίθεται στη Wall Street, ενώ στα περισσότερα από τα υπόλοιπα δημιουργεί κινηματογραφικούς χαρακτήρες καλύπτοντας σχεδόν το σύνολο της αμερικανικής επικράτειας. Σε αυτή τη νέα περιπέτεια τον συνοδεύουν εξαιρετικοί μουσικοί, όπως ο Μπάντι Μίλερ, ο Μαρκ Ρίμποτ, ο Βινς Τζιλ και ο Λίον Ράσελ. Αυτό που συναρπάζει για ακόμη μία φορά τους πολυπληθείς θαυμαστές του αγαπημένου Ελβις Κοστέλο είναι ότι τα τραγούδια που απαρτίζουν το νέο άλμπουμ μοιάζουν με εκείνες τις σπαραξικάρδιες κάντρι μπαλάντες του παρελθόντος. Και είναι στιγμές που νομίζεις ότι έχουν ξεπηδήσει από ένα τζουκ μποξ.

Ο Ελβις Κοστέλο δεν δείχνει διόλου διατεθειμένος να επαναπαυθεί στις δάφνες του με όλα όσα έχει καταφέρει: «Δεν ξέρω αν η λέξη “ικανοποιημένος” είναι η σωστή. Είναι μια λέξη που ποτέ δεν ταίριαξε καλά με εμένα.Οπως επίσης και η ωριμότητα. Νομίζω ότι και οι δύο προδίδουν μια αποσύνθεση. Ενα βόλεμα». Αυτά όσον αφορά την καριέρα του, γιατί στην προσωπική ζωή του οι αλλαγές είναι μεγάλες: «Οταν ήμουν νέος συνήθιζα να πειραματίζομαι με διάφορους τρόπους και διάφορα δηλητήρια. Τώρα όμως προσέχω τον εαυτό μου όσο μπορώ. Είναι λογικό όταν έχεις δύο τετράχρονα παιδιά στην ηλικία μου να προσπαθείς να βρίσκεσαι δίπλα τους για όσον περισσότερο καιρό γίνεται».


Διαβάστε περισσότερα: http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artId=367926&dt=18/11/2010#ixzz161c4bn4B

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top