Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

GREEK EROTICA: Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας, 1966

8:56 π.μ.

Στο βιβλίο GREEK EROTICA (εκδόσεις Τσαγκαρουσιάνος, 2005) ο Βάσος Γεώργας αποθησαύρισε απ' το αρχείο του εκατοντάδες ερωτικές ταινίες της περιόδου 1955 - 1985.

Να μία απ' αυτές...


Magnify Image



Τα μυστικά της αμαρτωλής Αθήνας

The Secrets of Sinful Athens
1966


Magnify Image


Ένα φτωχό επαρχιωτόπουλο (Άλκης Γιαwακάς) κατεβαίνει στην Αθήνα για να πλουτίσει και µπλέκεται µε έναν άνθρωπο του υποκόσµου (Σταύρος Ξενίδης). Παράλληλα στήνει µικροκόλπα στα οποία χρησιµοποιεί µια στριπτιζέζ (Ζέτα Αποστόλου).

Και ενώ η πορεία προς το βούρκο συνεχίζεται ακάθεκτη, η αστυ­νοµία τον εντοπίζει, γιατί, φεύγοντας από το χωριό του, έκλεψε µια εικόνα από την εκκλησία, για να την πουλήσει. Η ξέφρενη πορεία του νεαρού και ο ηθικός ξεπεσµός του τον οδηγούν στο θάνατο. Το παράδειγµά του όµως θα είναι διδακτικό για τους υπόλοιπους νεαρούς συχωριανούς του: Η πρωτεύουσα είναι µια γλυκιά παγίδα γένους θηλυκού.

Ο νεοφερµένος από το Παρίσι, τότε, Κώστας Καραγιάννης ξεπερνάει σε τολµηρότητα κάθε άλλο έλληνα σκηνοθέτη της γενιάς του (είναι ίσως ο µοναδικός σκηνοθέτης εκείνη την εποχή µε πανε­πιστηµιακή µόρφωση) και χαρίζει στην αιωνιότητα µια από τις πιο breathtaking -που θα έλεγαν οι Άγγλοι!- εµφανίσεις της εστέτ κυρίας Ζέτας Αποστόλου. 


Magnify Image


Magnify Image


Σενάριο: Γιώργος Παπακυριακάκης - Σκηνοθεσία: Κώστας Καραγιάννης Παραγωγή: Καράγιαννης / Καρατζόπουλος
Παίζουν οι: Άλκης Γιαννακάς, Ζέτα Αποστόλου, Ίλυα Λυβικού, Παύλος Λιαρός, Σταύρος Ξενίδης, Αγγέλα Γιουράντη, Άγγελος Μαυρόπουλος, Γιώργος Κωβαίος κ.α. 
1966 - ασπρόµαυρο - 91 λεπτά


Magnify Image


Magnify Image


Magnify Image

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top