Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτος Κατάλογος Ελληνικών Εκδόσεων Κόμικς

7:42 π.μ.

Μια σημαντική προσπάθεια, αναμφιβόλως. Ο λόγος για τον «Πρώτο Κατάλογο Ελληνικών Εκδόσων Κόμικς», που μόλις είδε το φως της ημέρας από τις εκδόσεις «Esperos Comics».

Από τα παιδιά της Λέσχης Φίλων Κόμικς και του GreekComics.gr για να είμαι πιο συγκεκριμένος, που εδώ και τέσσερα χρόνια επιδίδονται σε συστηματική και επίπονη αναζήτηση τίτλων και εξωφύλλων της ένατης τέχνης όπως αυτή εκφράστηκε στην πατρίδα μας.

Το αποτέλεσμα δικαίωσε τον αγώνα τους, μιας και στις 512 σελίδες του βιβλίου περιλαμβάνονται περισσότερα από 2.000 άλμπουμ και περιοδικά, από το πλέον προβεβλημένο ώς το πλέον ταπεινό, από εκείνα που χάλασαν κόσμο έως εκείνα που πέρασαν απαρατήρητα, σε μια χρονική περίοδο εβδομήντα ετών. Βλέπε το χρονικό διάστημα από το 1939 ώς το 2010, που έκλεισε η ύλη του τόμου.

Οπως γράφουν και οι ίδιοι οι εκδότες, λογικό είναι να υπάρχουν λάθη και παραλείψεις σε ένα έργο τέτοιου βεληνεκούς. Προσωπικώς, παρατήρησα εν τω προχείρω την απουσία του «Μπλοκάκιου» διά χειρός Αντώνη Κυριαζάνου, ενός στριπ που στην εποχή του, στα τέλη της δεκαετίας του ογδόντα, είχε κάνει τον σχετικό θόρυβο. Τέλος πάντων τα λάθη είναι για να διορθώνονται και αυτό που μετράει πολύ παραπάνω είναι να οικοδομεί κάποιος κάτι και όχι να κάθεται και να γκρινιάζει.

Από εκεί και πέρα, σημειώστε ότι σήμερα το βράδυ, στις 8, στη Λέσχη Φίλων των Κόμικς (Αγίας Ειρήνης 5, Αθήνα) θα μιλήσουν για τον Πρώτο Κατάλογο Ελληνικών Εκδόσεων Κόμικς ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Μάνος Στεφανίδης, ο σκιτσογράφος Στάθης (Σταυρόπουλος) και ο επιμελητής της έκδοσης Γιώργος Γεωργέλος. Να είστε εκεί, καλά θα περάσετε.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΑΝΘΑΚΗΣ

Πηγή http://www.enet.gr/

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top