Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Πρεμιέρες τον Δεκέμβριο στην Αθήνα

8:45 π.μ.

Δεκάδες, κυριολεκτικά, είναι οι πρεμιέρες που θα δοθούν πριν από τις γιορτές: Μεγάλα έργα, σημαντικοί σκηνοθέτες, ενδιαφέρουσες συνεργασίες σηκώνουν την αυλαία τους τις επόμενες εβδομάδες, προσθέτοντας κι άλλες παραστάσεις στη θεατρική Αθήνα.

Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου

Η μαύρη κωμωδία του Τζο Ορτον «Loot - Τα λάφυρα» ανεβαίνει σε σκηνοθεσία Μάκη Παπαδημητρίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο Θέατρο του Νέου Κόσμου (21.00). Με τους Γιάννο Περλέγκα, Ομηρο Πουλάκη, Δημήτρη Πασσά, Κατερίνα Λυπηρίδου, Γιώργο Μακρή, Σπύρο Γραμμένο.  

Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου

Η σκηνική σύνθεση «Under - κρυμμένες φωνές» ξεκινά την Πέμπτη και κάθε Πέμπτη (στις 21.30) να παρουσιάζεται στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Σημείο. Παράλληλα οργανώνεται ένα street event με αποσπάσματα από το έργο σε περιοχές της Αθήνας, με στόχο να προκληθεί ένας δημόσιος διάλογος. Πρόκειται για μια παράσταση-σχόλιο πάνω στο θέμα της μετανάστευσης.  Σκηνοθεσία και σκηνική επιμέλεια: Νίκος Διαμαντής. Παίζουν: Ελενα Αρβανίτη, Σταύρος Γιαννακόπουλος, Χρήστος Σκούρτας, Μικές Γλύκας, Αράς Χαμεντιάν. Mε την υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων και του Μορφωτικού Τμήματος της Πρεσβείας των ΗΠΑ.

Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου

Στο Από Μηχανής Θέατρο ξεκινά ο Γιώργος Κιμούλης τις παραστάσεις με το «Party Time» του Χάρολντ Πίντερ, σε δική του σκηνοθεσία και διαμόρφωση του χώρου. Περιλαμβάνει τα πολιτικά έργα του νομπελίστα συγγραφέα «Party Time», «Mountain language» «One for the road» και «The new world order». Από Δευτέρα ως και Τετάρτη βράδυ. Από τις 26 Δεκεμβρίου η παράσταση θα παίζεται κάθε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή στη Θεσσαλονίκη (Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς).
Παίζουν: Ελπίδα Μπραουδάκη, Στάθης Παναγιωτίδης, Βασίλης Πουλάκος, Γιώργος Στριφτάρης, Χρήστος Συριώτης κ.ά.

Βασισμένος στον «Ακατονόμαστο» του Σάμιουελ Μπέκετ, ο Αργύρης Πανταζάρας καταπιάνεται με το κείμενο αυτό που συνδυάζει αναμνήσεις και υπαρξιακούς συλλογισμούς, σε μια παράσταση-μανιφέστο με τον τίτλο «ΑΩ». Συνδυάζει αναμνήσεις και υπαρξιακούς συλλογισμούς. Σύλληψη, σκηνοθεσία και ερμηνεία από τον ίδιο. Κάθε Δευτέρα και Τρίτη στο θέατρο Οδού Κυκλάδων Λευτέρης Βογιατζής (21.00).

Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου  

Ο Δημήτρης Λιγνάδης επιστρέφει στο θέατρο Χώρα του Εθνικού Θεάτρου και ανεβάζει το έργο του Τζον Φορντ «Κρίμα που είναι πόρνη». Τη μετάφραση υπογράφει ο φιλόλογος Γιάννης Λιγνάδης και τη σκηνογραφία η Εύα Νάθενα. Παίζουν: Μαρία Κίτσου, Δημήτρης Πασσάς, Μηνάς Χατζησάββας, Θέμης Πάνου, Χάρης Τζωρτζάκης κ.ά. (21.00).  

Με τα «Κόκκινα Φιλιά» του Αλέκου Γαλανού στην αφετηρία, ο Νίκος Μαστοράκης διασκεύασε, σκηνοθετεί, σκηνογραφεί και έχει την ευθύνη της μουσικής στην παράσταση «Παράνομα φιλιά - Κόκκινα Φανάρια» που ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (21.00). Παίζουν: Διαμαντής Καραναστάσης, Αθηνά Μαξίμου, Ελισάβετ Μουτάφη, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Αιμίλιος Χειλάκης κ.ά. Κοστούμια Kωνσταντίνος Ζαμάνης. Φωτισμοί Σάκης Μπιρμπίλης.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top