Τρίτη 27 Απριλίου 2010

ΣΤΟ ΑΤΗΕΝS VΙDΕΟ ΑRΤ FΕSΤΙVΑL

6:22 π.μ.


17 ώρες προβολών την ημέρα

ΙΝFΟ
Το Αthens Video Αrt Festival, 7-9 Μαΐου, στην «Τεχνόπολι» (Πειραιώς 100). Είσοδος 7 ευρώ. Ιντερντετ, http://www.athensvideoartfestival.gr


Σε αριθμούς

140 βίντεο 50 digital images 40 animations 10 installations 5 performances 50% έλληνες δημιουργοί 13.000 επισκέπτες πέρυσι σε τρεις μέρες


Πολλές κινούμενες εικόνες, συναυλίες, εργαστήρια, οικολογία και γενναίες δόσεις Αντι Γουόρχολ υπόσχεται η φετινή, έκτη, γιορτή βιντεοτέχνης στην Αθήνα
O πατέρας της ποπ αρτ Αντι Γουόρχολ συναντά τον θρύλο της γερμανικής εικαστικής σκηνής Γιόζεφ Μπόις. Και ο γεννήτορας της βιντεοτέχνης Ναμ Τζουν Πάικ δίνει ραντεβού με την πολυβραβευμένη και ακραία περφόρμερ Μαρίνα Αμπράμοβιτς. Στην Αθήνα, στην «Τεχνόπολι». Για να δώσουν το «παρών» στο Αthens Video Αrt Festival, τη γιορτή της βίντεοτέχνης, που φέτος συμπληρώνει έξι χρόνια ζωής και επιστρέφει πιστή στο ετήσιο μαγιάτικο ραντεβού της με οικονομικότερο εισιτήριο από πέρυσι, την τελευταία λέξη της βιντεοτέχνης, πολλή μουσική και αφιερώματα.

Περισσότερες από 2.700

αιτήσεις συμμετοχής έφτασαν στο φετινό Αthens Video Αrt Festival, το διαβατήριο για τη γιορτή στην «Τεχνόπολι» όμως πήραν τελικώς δημιουργοί από τη Βραζιλία, την Αγγλία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα. Οι ελληνικές συμμετοχές μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές, έχουν πολύ υψηλό επίπεδο και σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνούν κατά πολύ τις ξένες. Και υπόσχονται τουλάχιστον 17 ώρες προβολών ημερησίως.

Τρία μεγάλα αφιερώματα αποτελούν τις φετινές εκπλήξεις του Φεστιβάλ. Το πρώτο ρίχνει φως στον εκκεντρικό Αντι Γουόρχολ. Και μέσα από έξι διαφορετικές προβολές στις οποίες πρωταγωνιστεί ο avant garde δημιουργός και υπογράφουν στενοί του φίλοι θα έχουμε την ευκαιρία ανάμεσα σε άλλα να γνωρίσουμε την καθημερινότητα και την αυλή του Γουόρχολ, τη μοναδική καταγραφή της περφόρμανς με τα ασημένια μπαλόνια του 1966, ανεπίσημες συνεντεύξεις και ιδιωτικές τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με φίλους του.

Δεύτερη έκπληξη αποτελεί η ανασκόπηση των 40 και πλέον χρόνων γερμανικής βιντεοτέχνης μέσα από 59 ιστορικής σημασίας έργα (σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Γκαίτε) που υπογράφουν από τον Γιόζεφ Μπόις ώς τον Σάμιουελ Μπέκετ και από τον Βολφ Βόστελ ώς τον Ρόμπερτ Ουίλσον.

Η επίκαιρη οικολογική διάσταση δεν θα λείψει από το ΑVΑF. Γι΄ αυτό και 50 έργα- εγκαταστάσεις, προβολές, ψηφιακά- εντάσσονται στο τρίτο, οικολογικό αφιέρωμα της διοργάνωσης που φέρει τον τίτλο «Feel free to feel green».

Γιορτή χωρίς μουσική όμως δεν γίνεται, γι΄ αυτό και τις τρεις μέρες έχουν προγραμματιστεί συναυλίες (στην τιμή του εισιτηρίου) με τους Νoisily, Εxposed by Οbservers, Μίκρο, Ζebra Tracks. Τhe Callas, Τransistor, Ska Βangies, SugahSpank! και Rous, ενώ προγραμματίζονται επίσης workshops και αφιερώματα σε μεγάλους διεθνείς θεσμούς βιντεοτέχνης, όπως το Ιn-Εdit της Βαρκελώνης, αποκλειστικό υλικό από θρυλικό βερολινέζικο φεστιβάλ Τransmediale, το Εlectronic Αrts Ιntermix της Νέας Υόρκης και το Οrebro της Σουηδίας με την προβολή δύο σημαντικών ταινιών: της πολυβραβευμένης «Τonite let΄s all make love in London» (πρώτη πανελλήνια προβολή) και «Johnny Cash΄s Αmerica».

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=4&artid=4571927

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top