Πέμπτη 22 Απριλίου 2010

TRANSMISSION 30 YEARS "WITH" IAN CURTIS @ Gagarin 205

10:29 π.μ.

"Κάποτε δούλευα σε εργοστάσιο και ήμουν πολύ ευτυχισμένος, γιατί μπορούσα να ονειρεύομαι όλη τη μέρα" - Ian Curtis

Αυτά τα όνειρα, άλλοτε σκοτεινά και άλλοτε πιο φωτεινά, και πάντως εμπνευσμένα από την γκρίζα ατμόσφαιρα της πόλης όπου γεννήθηκε και έζησε ολόκληρη τη σύντομη ζωή του, το Manchester, αποτέλεσαν το υλικό για τους στίχους που γέμισαν μερικά - σπουδαία - άλμπουμ και, το κυριότερο, τις ζωές ολόκληρων γενεών μουσικόφιλων. Στίχοι γεμάτοι υπαρξιακή αγωνία, απόγνωση, ένταση, αποστασιοποίηση αλλά και μια εξόχως ποιητική ματιά και διάθεση, εμπνευσμένη από την βαθιά αγάπη του Curtis για τη λογοτεχνία.

4 Ιουνίου 1976 @ Manchester Lesser Free Trade Hall: Επί σκηνής οι Sex Pistols, και ανάμεσα στο ελάχιστο πλήθος που παρακολουθεί (μόλις 40-50 άτομα), βρίσκονται και ο Bernard Sumner με τον Peter Hook, που μετά από αυτό το live, αποφασίζουν να στήσουν, μαζί με το φίλο τους Terry Mason, τους Warsaw. Βάζουν αγγελία για τραγουδιστή στο Virgin Records Store της πόλης, και στο κάλεσμά τους ανταποκρίνεται ο Ian Curtis, που γίνεται δεκτός αμέσως, χωρίς να περάσει καν οντισιόν. Oι Warsaw θα μετονομαστούν λίγο αργότερα σε Joy Division, ή αλλιώς στο συγκρότημα που έμελε να αναδειχθεί σε ένα από τα επιδραστικότερα post-punk γκρουπ του UK, που με τον ήχο τους, αλλά κυρίως λόγω της προσωπικότητας του Ian Curtis, ήταν η έμπνευση και βασική επιρροή για καλλιτέχνες/γκρουπ όπως οι U2, Smashing Pumpkins, Manic Street Preachers, Trent Reznor (NIN), Robert Smith (Cure), John Frusciante (RHCP) με τον κατάλογο να συνεχίζει μακρύς.

Αυτό το Μάιο συμπληρώνονται 30 χρόνια από την 18η Μαϊου 1980, ημερομηνία θανάτου του Ian Curtis: Aυτοκτόνησε μέσα στο σπίτι του, σε ηλικία 24 ετών, μετά από χρόνια πάλη με την επιληψία, τις συχνότατες ψυχολογικές μεταπτώσεις που σκίαζαν την καθημερινότητά του αλλά και προβλήματα με το γάμο του... Ο θάνατός του βύθισε στη θλίψη όλους του οπαδούς του γκρουπ, και εκτόξευσε το σκοτεινό του αστέρι για πάντα στο μουσικό στερέωμα, με την ποιητική μορφή και το έργο του να κατέχουν ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας.

Mε αφορμή αυτή την επέτειο, οι ομάδες PURE και NEW DARK AGE διοργανώνουν, το Σάββατο, 15 Μαϊου στο GAGARIN 205 Live Music Place, το Transmission, ένα tribute party event, αφιερωμένο στον μεγάλο Ian Curtis και τη μουσική παρακαταθήκη των Joy Division.

http://www.myspace.com/newdarkageteam

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top