Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: ''ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΕΜΜΑ''

6:55 π.μ.

ΜΙΧ. ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ: ''ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΨΕΜΜΑ''

Ο Μιχάλης Κακογιάννης στο πολυβραβευμένο «Τελευταίο Ψέμα», ένα από τα λιγότερο προβεβλημένα κινηματογραφικά έργα της καριέρας του, απομακρύνεται από τα λαϊκά στρώματα για να καταγράψει την απόλυτη σήψη της ανώτερης κοινωνικής τάξης.

Μια τριμελής αριστοκρατική οικογένεια βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Παρά τη δεινή τους οικονομική κατάσταση πιστεύουν πως πρέπει να συνεχίσουν να έχουν επαφη με τους ευκατάστατους φίλους τους, με τη βοήθεια δανεικών χρημάτων. Είναι η μόνη λύση για να αποκαταστήσουν την κόρη τους, παραμένοντας στον κλειστό κύκλο της «υψηλής κοινωνίας». Μπορούν όμως να το πετύχουν, δίχως ηθικές εκπτώσεις; Στο επίκεντρο μιας παράξενα συμβολικής ταινίας, για τις μέρες μας, βρίσκεται η Έλλη Λαμπέτη, η ψιλομύτα «Χλόη» που μαζί με τη μητέρα της θα ακολουθήσουν, παρά τους ενδοιασμούς τους, το ψέμμα μέχρι το μοιραίο του τέλος.

Το «Τελευταίο Ψέμα» είναι η τέταρτη ταινία με την οποία ο Μιχάλης Κακογιάννης έφτασε στο κινηματογραφικό φεστιβάλ των Καννών, έχοντας στον πρωταγωνιστικό ρόλο και πάλι την Έλλη Λαμπέτη (όπως και στο «Κυριακάτικο Ξύπνημα»), κάνοντας τους κριτικούς να μνημονεύουν το όνομά της δίπλα σ' αυτό της Γκρέτα Γκάρμπο. Και αυτή η ταινία προβλήθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα για το Χρυσό Φοίνικα, δίχως να καταφέρει να αποσπάσει την πολυπόθητη διάκριση. Υποψήφια στην κατηγορία «καλύτερη ξένη ηθοποιός» (Έλλη Λαμπέτη) στα βραβεία BAFTA της Βρετανικής Ακαδημίας, η ταινία επίσης συμμετείχε στα Φεστιβάλ Εδιμβούργου, Μελβούρνης και Σαν Φρανσίσκο.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την ταινία και με αγγλικούς υπότιτλους επιλέγοντας CC subtitles και EN.

Σκηνοθεσία / Σενάριο: Κακογιάννης Μιχάλης
Πρωταγωνιστούν: Λαμπέτη Έλλη, Παππάς Γιώργος, Νικολινάκος Μιχάλης, Μιχαηλίδου Αθηνά, Ζαφειρίου Ελένη, Παπαμιχαήλ Δημήτρης, Διαμαντίδου Δέσπω, Καϊλας Βασιλάκης, Χρηστίδης Μηνάς, Σαρρή Ζώρζ, Φέρμας Νίκος, Χρονοπούλου Μαίρη, Κούρκουλος Νίκος, Νικολαϊδου Δέσποινα.
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Διεθνής τίτλος: "A matter of dignity"
Είδος: Κοινωνικό Δράμα
Διάρκεια: 101'
Α' Προβολή: 10/2/1958

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ!

http://tvxs.gr/webtv/%CF%84%CE%B1%CE%B9%CE%BD%CE%AF%CE%B5%CF%82/%CF%84%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CF%85%CF%84%CE%B1%CE%AF%CE%BF-%CF%88%CE%AD%CE%BC%CE%B1-1958

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top