Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011

10:36 π.μ.

Στο χώρο του πρώην Αεροδρομίου, η Επιτροπή Αγώνα, με τη στήριξη του Δήμου Ελληνικού - Αργυρούπολης, οργανώνει ήδη από τον Μάιο εκδηλώσεις για την προβολή της πρότασης να πραγματοποιηθεί τώρα το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού.

Είμαστε αντίθετοι στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας και στην οικοδόμηση του χώρου, όπως προβλέπεται από τα fast track κυβερνητικά σχέδια.

Ο χώρος του πρώην Αεροδρομίου, εμβαδού 6।264 στρεμ. (5.287 στρεμ. αεροδρομίου και 977 στρεμ. παραλίας), με 480 κτίρια, από τα οποία 241 (74,6 % της υπάρχουσας δόμησης) μπορούν ναεπαναχρησιμοποιηθούν για πολιτιστικές/κοινωνικές/αθλητικές χρήσεις, προσφέρει τη δυνατότητα ενός σημαντικού, χαμηλού κόστους, οικολογικού, πολιτιστικού και αναπτυξιακού έργου για όλη την Αττική: ενός Μητροπολιτικού Πάρκου, σύμφωνα και με τις κατευθύνσεις της μελέτης του Εργαστηρίου Αστικού Σχεδιασμού ΕΜΠ.

Τι προσφέρει το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού:

· Έχει τεράστια οικολογική αξία, που προσμετρά θετικά στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και της ρύπανσης στην Αττική.

· Διατηρεί τη δημόσια κτήση αναπαλλοτρίωτων δημόσιων αγαθών, όπως ο αιγιαλός και αναβαθμίζει την ποιότητα ζωής, αποτελώντας διέξοδο στη θάλασσα και ψυχαγωγία για τις εκατοντάδες χιλιάδες κατοίκων της Αττικής.

· Αποτελεί ένα σημαντικό πολιτιστικό πόλο, που μπορεί να δώσει στέγη σε χιλιάδες καλλιτέχνες και χώρο για τοπικά, εθνικά και διεθνή πολιτιστικά γεγονότα, με στόχο την προβολή του καλλιτεχνικού έργου και τη στήριξη των τεχνών και της οικονομίας της χώρας.

· Αποτελεί έναν ισχυρό πόλο έλξης για εκατομμύρια επισκέπτες της Αθήνας, σε συνδυασμό με τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τα νησιά του Αργοσαρωνικού – ένα δίκτυο περιβαλλοντικά και πολιτιστικά αναβαθμισμένων υπηρεσιών διακοπών και τουρισμού.

· Το Μητροπολιτικό Πάρκο συνιστά σημαντική αναπτυξιακή συμβολή στη σημερινή περίοδο ύφεσης, με παραγόμενη αξία που θα διανεμηθεί σε πλήθος μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων, οι οποίες προσφέρουν αντίστοιχες θέσεις εργασίας.

Στο πλαίσιο της πρότασης για τη δημιουργία του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού, πραγματοποιούνται τον Σεπτέμβριο δύο μεγάλες εκδηλώσεις, στο κτίριο και τον υπαίθριο χώρο της Ξιφασκίας (2η Στάση Τραμ Αγίου Κοσμά).

ARTελληνικο

· Από 1 – 30 Σεπτεμβρίου θα λειτουργεί έκθεση 130 εικαστικών καλλιτεχνών στο κτίριο της Ξιφασκίας

Στην οργανωτική επιτροπή μετέχουν: Εμμανουλοπούλου Ελένη, Καζαντζάκη Λήδα, Κοκκίνου Μαρία, Πορτάλιου Ελένη, Σιατερλή Βέρα, Ψυκάκος Θοδωρής. Για το στήσιμο της έκθεσης συνεργάζονται επίσης: Γρηγοριάδου Ελένη, Λιόλιου Βάσω, Λυμπεραίου Χρυσάνθη, Μπολωνάκη Στέλλα, Παπαδόπουλος Μένανδρος

· Στις 16 Σεπτεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία Μίκη Θεοδωράκη στον υπαίθριο χώρο του κτιρίου της Ξιφασκίας.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top