Σάββατο 6 Αυγούστου 2011

Νέες κυκλοφορίες

8:34 π.μ.


«Response»- Dave Ι.D. (Κ7)

«Αυτός ο ήχος δεν μοιάζει με τίποτε που έχει ακουστεί μέχρι τώρα». Αυτή ήταν η ετυμηγορία της Γκάρντιαν όταν ανακάλυπτε τα κομμάτια του Dave ID, ενός παραγωγού από το ανατολικό Λονδίνο. Η μουσική του είναι ένα σκοτεινό μίγμα όπου συναντιούνται η πειραματική ντάμπστεπ σκηνή, το εφιαλτικό χιπ χοπ του Τρίκι, το ηλεκτρονικό πανκ των Suicide, ο ρομαντισμός του ποστ πανκ και τα σινθεσάιζερ του '80. Ο Ντέιβ εμπνέεται από θορυβώδεις πρωτοπόρους, όπως τους Einsturzende Neubauten ή τους νεότερους Liars, αλλά δίνει περισσότερη σημασία στη μελωδία, υπογράφοντας στο ντεμπούτο του ένα ελεγειακό μητροπολιτικό σάουντρακ.

http://www.myspace.com/daveidspace

«The Calm Blue Sea» - The Calm Blue Sea (Modern Outsider)

Το όνομα της μπάντας σίγουρα ξεγελάει, αφού πίσω από το κύμα της κιθαριστικής μελωδίας δεν αρκεί να ξεσπάσει μια άγρια καταιγίδα. Οι πέντε ρόκερ από το Οστιν έλιωναν για χρόνια τους δίσκους των Pink Floyd, πειραματίστηκαν με την ψυχεδέλεια και το προγκρέσιβ ροκ του '70 και κυκλοφόρησαν μόνοι τους δυο χρόνια πριν το ντεμπούτο τους μόνο στα δισκάδικα της πόλης. Πρόσφατα το ανακάλυψε η ανεξάρτητη δισκογραφική Modern Outsider και το επανακυκλοφόρησε, δίνοντας ακόμα μια ευκαιρία στους Τεξανούς. Και το αξίζουν γιατί μπορεί να ακολουθούν την παράδοση του ποστ ροκ, όπου μια χαμηλότονη μελωδία εξελίσσεται σε ένα όργιο θορύβου, όμως ξεφεύγουν από την πεπατημένη γιατί έχουν μέσα τους και την αίσθηση των μπλουζ και την πανκ φρενίτιδα.

http://www.myspace.com/thecalmbluesea

LP1-

Theophilus London (Warner)

Μπήκε σε ένα στούντιο στο Νάσβιλ και μέσα σε έξι μέρες ηχογράφησε ζωντανά μια χούφτα σύγχρονα σόουλ-μπλουζ με ροκ κιθάρες. Ο Ντέιβ Στιούαρτ των Eurythmics ως παραγωγός απελευθέρωσε τη φωνή του από κάθε ποπ ευκολία. Και το αποτέλεσμα είναι ένας ύμνος στην παράδοση της μαύρης μουσικής που θυμίζει περισσότερο τα ακατέργαστα μπλουζ της Τζάνις Τζόπλιν, παρά τη νεο-σόουλ σκηνή της Βρετανίας από όπου ξεκίνησε. Στον πέμπτο της δίσκο η Τζος Στόουν μεταμορφώθηκε από μια νεαρή ποπ ντίβα σε μια οργισμένη μπλουζ λύκαινα.

http://www.jossstone.com/

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top