Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Οι «Άλπεις» σε λίστες ξένων εφημερίδων με τις δέκα καλύτερες ταινίες του 2012

7:44 π.μ.

Πριν από μερικές ημέρες συμπεριελήφθη στη λίστα με τις δέκα καλύτερες ταινίες της εφημερίδας The Guardian. Τώρα η καναδική εφημερίδα Globe and Mail την τοποθετεί και αυτή στο δικό της top 10. Ο λόγος για τις Άλπεις του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο κριτικός κινηματογράφου του Guardian Ζαν Μπρουκς έγραφε: «Το 2009 ο Λάνθιμος προκάλεσε συζητήσεις με την ταινία του, Κυνόδοντας, αλλά οι Άλπεις είναι ακόμα καλύτερες: μία ανέκφραστη, παράλογη ιστορία για έναν Λάζαρο, στην οποία καταραμένες απώλειες και βοηθητικά υποκατάστατα προβάρουν τους ρόλους τους με μια νωχελική επιμονή [...] Η ανθρώπινη φυλή, υπονοεί ο Λάνθιμος, είναι φτιαγμένη έτσι ώστε να κυριαρχούν κακοί ηθοποιοί, οι οποίοι αναζητούν απεγνωσμένα έναν ρόλο να παίξουν, μια τρύπα να χωθούν».



Στις δέκα καλύτερες ταινίες της χρονιάς, συμπεριλαμβάνουν και οι κριτικοί κινηματογράφου Ρικ Γκόρεν και Λάιαμ Λέισι της έγκριτης εφημερίδας «Globe and Mail», την ταινία του Λάνθιμου.
Ειδικότερα, ο Λάιαμ Λέισι αναφέρει: «Όποιος είδε την συναρπαστική ταινία του Έλληνα κινηματογραφιστή, Γιώργου Λάνθιμου, Κυνόδοντας, η οποία ήταν υποψήφια για Όσκαρ το 2009 θα βρει ομοιότητες με την καινούργια του, υπό την έννοια ότι είναι απίστευτα παράξενη. Σε αυτή τη φαρσοκωμωδία, ένα κουαρτέτο θεραπευτών για την κατάθλιψη ανταρτών, έναντι αμοιβής, πλαστοπροσωπούν νεκρούς σε ένα παιχνίδι ρόλων και αγωνιώδους άρνησης».

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top