Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2012

Ο Manu Dibango Παρασκευή και Σάββατο στο Gazarte

8:28 π.μ.

Ο διασημότερος και καλύτερος αφρικανός σαξοφωνίστας, ο αποκαλούμενος και «Μαύρος κύκνος», ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από το πασίγνωστο ρεφρέν: Mama-se, mama-sa, ma-ko-ma-ko-ssa επιστρέφει τον Δεκέμβριο στην Αθήνα. Ο λόγος για τον Manu Dibango από το Καμερούν και τη μπάντα του, τη Makossa Gang, όπου εμφανίζονται την προσεχή Παρασκευή και Σάββατο, στο Gazarte.

Στο ίδιο stage, τις ίδιες βραδιές, επί της... υποδοχής ua e;inai οι Νεουρκέζοι Kokolo, η σημαντικότερη δύναμη πίσω από το παγκόσμιο revival του afrobeat και afrofunk ήχου.


Ο Manu Dibango, αυτός ο κοσμοπολίτης μουσικός και διασκεδαστής, που άλλαξε για πάντα την disco πίστα έχει ζήσει σε περισσότερες από έξι χώρες μέχρι σήμερα, επιστρέφει και μάλιστα με νέο δίσκο «Past, Present, Future».

Περισσότεροι από 35 δίσκοι, διαδρομές και πειραματισμοί ανάμεσα σε funk, jazz, afro-beat και reggae ήχους και συνεργασίες κορυφής, κοσμούν την μακριά του διαδρομή. Από τις αρχές δεκαετίας του 70 (το περίφημο ρεφρέν ξεπήδησε μέσα από το τεράστιο hit του το «Soul Makossa»)  μέχρι και τις μέρες μας, ο Dibango δημιουργεί και αποδεικνύει ότι δίκαια χαρακτηρίζεται ως ο μεγαλύτερος σαξοφωνίστας που γεννήθηκε στην αφρικανική ήπειρο.

Στη μέχρι τώρα μουσική του πορεία, συνεργάστηκε με καλλιτέχνες όπως η Myriam Makeba, η Angelique Kidjo, ο Fela Futi, ο Mori Kante, ο Richard Bona, ο Tony Allen και πολλούς άλλους.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top