Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2012

Με Ουόνγκ Καρ Βάι ανοίγει το 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Βερολίνου

6:35 π.μ.

Το The Grandmaster του Κινέζου σκηνοθέτη Ουόνγκ Καρ Βάι θα προβληθεί στην πρεμιέρα του 63ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου. Υπενθυμίζεται ότι ο σκηνοθέτης είναι και πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ.

Ο σκηνοθέτης των ταινιών Ερωτική Επιθυμία και 2046 σκηνοθέτησε ένα επικό δράμα πολεμικής τέχνης, που εκτυλίσσεται τη δεκαετία του 1930 και είναι εμπνευσμένο από τη ζωή του θρυλικού  IP Man (τον ερμηνεύει ο Τόνι Λιούνγκ), μέντορα του Μπρους Λι.


Πόλεμος, οικογένεια, επιθυμία, εκδίκηση, έρωτας, μνήμη είναι μερικά από τα θέματα που εξετάζει η ταινία.

Εκτός από τον Τόνι Λιούνγκ, στο The Grandmaster πρωταγωνιστεί και η Ζανγκ Ζιγί.

Η ιδέα για την ταινία ήρθε στον Ουόνγκ Καρ Βάι το 1996. Χρειάστηκαν δέκα χρόνια προετοιμασίας και τρία χρόνια παραγωγής για να ολοκληρωθεί η ταινία.

Να σημειωθεί ότι το 63ο Κινηματογραφικό Φεστιβάλ Βερολίνου ανακοίνωσε έξι από τις ταινίες που θα διεκδικήσουν τη Χρυσή Άρκτο τον Φεβρουάριο του 2013.

Ανάμεσα στις υποψηφιότητες βρίσκεται η δραματική ταινία Promised Land του Aμερικανού σκηνοθέτη Γκας Βαν Σαντ με πρωταγωνιστή και σεναριογράφο τον Ματ Ντέιμον.

Μετά το Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ (1997) που του χάρισε την υποψηφιότητα για Όσκαρ σκηνοθεσίας, ο Γκας Βαν Σαντ και ο βραβευμένος με Όσκαρ, Ματ Ντέιμον ενώνουν και πάλι τις δυνάμεις τους στη νέα ταινία.

Στο διαγωνιστικό θα συμμετέχουν, επίσης οι ταινίες: Gloria του Χιλιανού Σεμπαστιάν Λέλιο, Nobody's Daughter Haewon του Κορεάτη Χονγκ Σανγκσού και Child's Pose του Ρουμάνου Καλιν Πίτερ Νέτζερ.

Πρεμιέρα στο Φεστιβάλ θα κάνει και η τελευταία ταινία της τριλογίας Paradise του Ούλριχ Ζάιντλ με τίτλο Paradise: Hope.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί από τις 7 έως τις 17 Φεβρουαρίου.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top