Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Χριστουγεννιάτικα παραμύθια και άλλες γιορτινές εκδηλώσεις από τον Σύλλογο Ελλήνων Αρχαιολόγων

8:25 π.μ.

Εκδηλώσεις για μικρούς και μεγάλους, όπως πάρτι, bazaar, εργαστήρια κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών και αφηγήσεις παραμυθιών, έχει προγραμματίσει για τις ημέρες των γιορτών ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, στο κτίριο της Ερμού 134 - 136, στο Θησείο.




Συγκεκριμένα, στις 11.00 πμ. θα δοθεί η θεατρική παράσταση «Η φάρμα των ζώων», από τη θεατρική ομάδα Αστροναύτες, που απευθύνεται σε παιδιά από 4 έως … 84 ετών. Στη συνέχεια, στις 12.00 πμ., το Μουσικό Τμήμα του ΣΕΑ με μαέστρο τον Γιάννη Παπαγιαννόπουλο θα ερμηνεύσει παραδοσιακά κάλαντα, ενώ μισή ώρα αργότερα παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας θα παρακολουθήσουν εργαστήρι κατασκευής χριστουγεννιάτικων στολιδιών, με την καθοδήγηση της Φωτεινής Ζήνδρου και της Γεωργία Δούγια. Ο ΣΕΑ προτείνει στους μικρούς φίλους του να φέρουν μαζί τους ρολά από χαρτί κουζίνας κι ένα άδειο γυάλινο για να τα μετατρέψουν σε πρωτότυπα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Στις 2.00 μμ., το εργαστήρι ζωγραφικής σε δερμάτινα απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, από ως 8 ως… 88 ετών. Αυτή τη φορά, καλό είναι να φέρετε μαζί σας παπούτσια, τσάντες ή δερμάτινα σακάκια που θέλετε να μεταμορφώσετε. Στις 3.00 μμ., η Καρολίνα Ανδρουτσάκη μαθαίνει παιδιά από 7 ετών πώς να φτιάχνουν mobilo με χαρτοκοπτική, ενώ την ίδια ώρα η Εύη Πίνη αφηγείται το παραμύθι «Μια Χριστουγεννιάτικη ιστορία ή πώς η Ιουλία πήρε το καλύτερο δώρο της» για παιδιά προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας.
Στις 4.00 μμ. τα χριστουγεννιάτικα ξωτικά έχουν την τιμητική τους. Ο ΣΕΑ καλεί παιδιά από 7 ετών να κατασκευάσουν μικρά ξωτικά των Χριστουγέννων με την Αλεξάνδρα Σελελή και τα μαγικά της. Παράλληλα, την ίδια μέρα, από τις 11.00 πμ. ως τις 6.00 μμ. θα πραγματοποιηθεί bazaar με χειροποίητα αντικείμενα και βιβλία στο Ισόγειο.
Τέλος, το Σάββατο 29 Δεκεμβρίου, από τις 12.00 μμ., παραμύθια για παράξενα κι αλλόκοτα πλάσματα, αλλά και παραδόσεις με μαγεία και μυστήριο, που έφτασαν σε μας από στόμα σε στόμα, θα ξαναζωντανέψουν μέσα από τις αφηγήσεις χριστουγεννιάτικων παραμυθιών, που με τον τίτλο «Θάματα και Καρκαντσέλια» συνδιοργανώνουν ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων και το Κέντρο Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.
Η παράσταση αφήγησης συνοδεύεται από ζωντανή μουσική (κανονάκι και μικρά οργανάκια από διαφορετικές γωνιές του κόσμου) και τραγούδια των Χριστουγέννων (αφήγηση-επιμέλεια Σύλβια Βενιζελέα, μουσική Λουκία Κωνσταντάτου). Στη 1.30 μμ. θα ακολουθήσει bazaar του Επιστημονικού Συνδέσμου Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων «Victor Artant» - ΝΙΚΗ.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top