Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Εικόνες 21ου αιώνα: Κρίση, ελπίδα, Ελλάδα

5:42 π.μ.

Συνολικά 58 ελληνικές ταινίες θα προβληθούν τόσο στο διεθνές πρόγραμμα, όσο και στο ελληνικό πανόραμα  κατά την διάρκεια του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ στη Θεσσαλονίκη το Μάρτιο. Ταινίες εφ' όλης της ύλης για το τότε, το σήμερα και ίσως το αύριο.

Κοιτάζοντας με πόνο την σύγχρονη Ελλάδα, η ταινία «Στο λύκο» των Χριστίνας Κουτσοσπύρου και Αράν Χιούζ, μιλά για  τις δραματικές επιπτώσεις της κρίσης στην απομονωμένη ελληνική ύπαιθρο.  Η ταινία έκανε την πρεμιέρα της στο τμήμα Forum του φεστιβάλ του Βερολίνου αποσπώντας θετικά σχόλια (δείτε θέμα του Βήματος).

Μια πιο αισιόδοξη προσέγγιση στην κρίση επιλέγει η ταινία «Living in Interesting Times» των Μάσιμο Πιτσοκάρο και Ελισάβετ Λαλουδάκη, ενώ ένας σύγχρονος  έλληνας καουμπόης στη Μεσσηνία είναι ο κεντρικός ήρωας του ντοκιμαντέρ του Κίμωνα Τσακίρη «Ομορφιές και δυσκολίες (Μίτσιγκαν)». Οι παράπλευρες απώλειες της κρίσης αναδεικνύονται στα ντοκιμαντέρ «Άπληστον κέρδος} του Γιάννη Καρυπίδη και «Εξάντας: Ο θησαυρός της Κασσάνδρας» του Γιώργου Αυγερόπουλου, τα οποία πραγματεύονται την εκμετάλλευση χρυσού στα ορυχεία της Β. Χαλκιδικής.

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top