Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

«Λαχτάρησα μια χώρα»

7:23 π.μ.

Μια μουσικοθεατρική παράσταση με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου το μουσικό σύνολο «Ρωμιοσύνη» παρουσιάζει στο Ρυθμό Stage την μουσικοθεατρική παράσταση «Λαχτάρησα μια χώρα».

Πρόκειται για μία παράσταση με τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη, που γράφτηκαν για το θέατρο και τον κινηματογράφο. Συμμετέχουν ηθοποιοί σε κείμενα Μποστικής γραφής και προβάλλονται σκηνές από τις ταινίες και βίντεο από το έργο και τη δράση του μεγάλου μας συνθέτη.
Ο συνδυασμός θεατρικού λόγου, ερμηνευτών και προβολών κάνει την παράσταση ιδιαίτερα πρωτοποριακή αφού μέσα από τα δρώμενα ξετυλίγονται σημαντικές στιγμές της νεότερης ιστορίας μας, ιδιαίτερα διαφωτιστικές και επίκαιρες όσον αφορά σε αυτά που ζούμε τα τελευταία χρόνια.

Το μουσικό σύνολο Ρωμιοσύνη δημιουργήθηκε το 1976 από μουσικούς με πάθος και αγάπη για την Ελληνική μουσική. Έχει συμμετάσχει σε εκατοντάδες συναυλίες και γιορτές σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.Στο ρεπερτόριο του συνόλου «Ρωμιοσύνη» θα συναντήσουμε τραγούδια από τη μουσική μας παράδοση, κλέφτικα, δημοτικά, νησιώτικα, σμυρναίικα, ρεμπέτικα.


Το μουσικό σύνολο Ρωμιοσύνη απότελείται από τους Φίλιππο Παχνιστή (πιάνο),Αντώνη Νάτσιο (κιθάρα ακουστική), Τάσο Ζάντζα (κιθάρα κλασική),Κουφαλάκο Δημήτρη (πνευστά – φυσαρμόνικες), Βασίλη Χατζάκη (τύμπανα),Λευτέρη Λαζάρου (μπουζούκι), Γιώργο Χαραλάμπη (μπουζούκι), Γιάννη Τολίο (μπουζούκι) και Τεο Λαζάρου (ηλεκτρικό μπάσο και καλλιτεχνική διεύθυνση).

Ερμηνεύουν οι Γεωργία Γρηγοριάδου, Λίλιαν Τσατσαρώνη, Σταύρος Ξένος και Νίκος Μποφίλιος.Μαζί τους οι ηθοποιοί Κέλλυ Πήλιουρα και Ελλή Κατσιναβάκη.
και πολλές εκπλήξεις...

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top