Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Φως στα μυστικά της Επιδαύρου

11:41 π.μ.

Επειδή Επίδαυρος δεν είναι μόνο το θέατρο, αλλά ένας ολόκληρος αρχαιολογικός χώρος, με το ναό του Ασκληπιού και τις θεραπευτικές εγκαταστάσεις του θεού-γιατρού, θα μιλήσει την Πέμπτη 7 μ.μ. στο Μέγαρο Μουσικής ο αρχαιολόγος που από το 1974 διευθύνει τις ανασκαφές στο ιερό του Απόλλωνα Μαλεάτα και συντονίζει τα έργα αναστήλωσης των μνημείων Επιδαύρου. 

Είναι ο καθηγητής Βασίλειος Λαμπρινουδάκης, προσκεκλημένος από το Μέγαρον Plus και το σωματείο Διάζωμα. Η ομιλία του έχει τίτλο «Το Ασκληπιείο της Επιδαύρου: τόπος φροντίδας σώματος και ψυχής». Θα αναφερθεί στην ανάπτυξη της ιαματικής λατρείας του Απόλλωνος και του Ασκληπιού, που συνυπάρχουν στο χώρο, στο χαρακτήρα της ίασης των ανθρώπων που πρόσφερε και στα βασικά κτήρια που εξυπηρετούσαν τη λειτουργία του ιερού. Επίσης στην τεράστια κοινωνική προσφορά του ιερού της Επιδαύρου, που κατέκτησε όλο τον κόσμο της Μεσογείου με τη μεταφορά της λατρείας του σε πάνω από διακόσια θυγατρικά ιερά, καθιστώντας το λίκνο της ιατρικής φροντίδας. Ο κ. Λαμπρινουδάκης θα αναφερθεί και στο ρόλο του θεάτρου, που ήταν μέρος της λατρείας του Ασκληπιού μαζί με την ψυχαγωγία των επισκεπτών. Η είσοδος είναι δωρεάν, με δελτία προτεραιότητας που θα διανέμονται από τις 5.30 μ.μ.\

Ελευθεροτυπια 

Written by

We are Creative Blogger Theme Wavers which provides user friendly, effective and easy to use themes. Each support has free and providing HD support screen casting.

 

© 2013 "στο... Επτά". All rights resevered. Designed by Templateism

Back To Top